default-image

Απίστευτη πρόκληση των Γερμανών λίγο πριν τη Μάχη της Κρήτης

Κρήτη
Απίστευτη πρόκληση των Γερμανών λίγο πριν τη Μάχη της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτα προκλητική ενέργεια χαρακτηρίζεται από συγγενείς των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και οργανώσεις της Κρήτης η κίνηση Γερμανών που επιλέγουν μάλιστα τις ημέρες που τιμάται η Μάχη της Κρήτης για να «χτυπήσουν». Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" ο Σύλλογος των Ορεινών Καταδρομέων της Βέρμαχτ ετοιμάζει ταξίδι από 17 έως 24 Μαΐου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου, για να τιμήσουν, όπως λένε του Γερμανούς στρατιώτες.

Προχώρησαν όμως ένα βήμα παραπέρα καθώς σε σελίδα του Συνδέσμου Ορεινών Καταδρομών Άνω Φραγκονίας, με αναφορά και στα δύο ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν στο Κολυμπάρι σημειώνουν ότι τιμούν «τους Γερμανούς, που μακριά από την πατρίδα και πιστοί στον όρκο στη σημαία, άφησαν τη ζωή τους για τη ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ».

"Πρόκληση να τιμούνται οι σφαγείς"

Μάλιστα και ο Αριστομένης Συγγελάκης μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας ενημερώθηκε από πολίτες στη Γερμανία για τις κινήσεις που ετοιμάζουν απόγονοι των «σφαγέων» όπως τους χαρακτηρίζει και απαντά με σκληρές δηλώσεις αναφέροντας στο neakriti.gr « το θεωρώ πρόκληση να τιμούνται οι σφαγείς, οι υπεύθυνοι των σκληρών ναζιστικών εγκλημάτων, ιδίως την ώρα που οργανώσεις Γερμανών Δημοκρατών τιμούν τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στη Γερμανία και αγωνίζονται από κοινού με μας για την ανάδειξη των ναζιστικών εγκλημάτων και την απόδοση των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα».

Η προκλητική συγκυρία…

Μάλιστα τις ίδιες μέρες που ετοιμάζεται το ταξίδι του Συλλόγου των Γερμανών στην Κρήτη τιμάται η Μάχη της Κρήτης και η ηρωική θυσία των Κρητικών για να σταματήσουν τους Γερμανούς κατακτητές .Η «συγκυρία» αυτή όπως και τα λόγια που χρησιμοποίησαν στην ιστοσελίδα τους έχουν ξεσηκώσει ήδη τις πρώτες αντιδράσεις. Όπως αναφέρει η «Νέα Κρήτη» εάν ήταν μια μεμονωμένη ή ακόμη και ομαδική επίσκεψη οικογενειακών απογόνων Γερμανών στρατιωτών που έχουν ταφεί στην Κρήτη, κατά τη Μάχη της Κρήτης, για ανθρωπιστικούς καθαρά λόγους,ίσως θα μπορούσε να γίνει και κατανοητή η - κατά τα άλλα αμφιλεγόμενη- κίνηση. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, μετά τις φιέστες στο Bad Reichenhall, στην έδρα των Ορεινών Καταδρομέων της Βέρμαχτ, ο σύλλογος ετοιμάζεται για το σχετικό ταξίδι στην Κρήτη.

Μάλιστα οι εκδηλώσεις τους, που προκάλεσαν και αντιφασιστική πορεία στη Γερμανία, είχαν επίκεντρο ένα "ναζιστικής νοσταλγίας" μνημείο από τη δεκαετία του 1960, που οι βετεράνοι της Βέρμαχτ το αποκαλούν η «γέφυρα της Κρήτης», με συμβολισμό στην εισβολή στο ηρωικό νησί μας, και δίνει την ευκαιρία στους βετεράνους της Βέρμαχτ να συγκεντρώνονται και να θυμούνται τα «ανδραγαθήματά» τους, δηλαδή τη μαζική σφαγή αμάχων με βάση το αποτρόπαιο ναζιστικό δόγμα της συλλογικής ευθύνης.

 Ο Α.Συγγελάκης και ο Ν.Μαρινάκης λίγο πριν την αναχώρηση

Στη Βαυαρία για τη Μάχη της Κρήτης ο Α. Συγγελάκης

Μάλιστα καθώς δεν πρόκειται για τόσο «τυχαία» χρονική στιγμή που επέλεξαν οι Γερμανοί για το ταξίδι στην Κρήτη, στο Bad Reichenhall της Βαυαρίας για την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης βρίσκεται το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας Αριστομένης Συγγελάκης. Μάλιστα συνοδεύει τον 93χρονο Νικόλαο Μαρινάκη, επιζώντα του Ολοκαυτώματος του Σκηνέ και αγωνιστή της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ. «Ταξίδεψαμε στην καρδιά της Γερμανίας, στην έδρα των Ορεινών Καταδρομέων - σφαγέων του λαού μας, θα τιμήσουμε μαζί με εκατοντάδες Γερμανούς δημοκράτες τη Μάχη της Κρήτης και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην προκλητική κίνηση των Γερμανών ο κ.Συγγελάκης με εμφανή οργή τονίζει ότι είναι: «πρόκληση των αμετανότηων Ναζί και του βαθέως Γερμανικού κράτους. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο στρατηγικό εγχείρημα κύκλων στη Γερμανία να αναθεωρηθεί και να παραχαραχθεί η ιστορία».

Η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο εκρηκτική καθώς την ερχόμενη εβδομάδα οι Γερμανοί θα βρεθούν στα Χανιά τιμώντας τους νεκρούς τους, την ώρα θα τιμώνται και οι ήρωες της Μάχης της Κρήτης…

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης- Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News