default-image

Προφυλακιστέος ο αγροτοσυνδικαλιστής για τη φυτεία "μαμούθ"

Κρήτη
Προφυλακιστέος ο αγροτοσυνδικαλιστής για τη φυτεία "μαμούθ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προφυλακιστέος ο 51χρονος, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 21χρονος γιος του. Στην ανακρίτρια κ. Αμαλία Μανουσάκη, παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι δύο άνδρες, με την κατηγορία καλλιέργειας 906 δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης (Σκανγκ) στη Θέση Περιστεράς στην Ιεράπετρα.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον 21χρονο νεαρό κατηγορούμενο, με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ έκριναν ότι θα πρέπει να προφυλακιστεί ο 51χρονος πατέρας του, καθώς δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς του λόγω του μεγάλου αριθμού των δενδρυλλίων, τα οποία βρέθηκαν στο θερμοκήπιό του.

Νωρίτερα από την πλευρά του 51χρονου κατηγορουμένου παρουσιάστηκε ο ισχυρισμός ότι η καλλιέργεια της ινδικής κάνναβης είχε σκοπό να χρησιμοποιηθεί για θεραπευτικούς λόγους και ότι ο 21χρονος γιος του ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του, δεν έχει καμία σχέση με την καλλιέργειά του.

Ισχυρίστηκε ότι το 2007, επί υπουργού Αγροτική Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη, ως πρόεδρος τότε του Αγροτικού Συλλόγου Ησίοδος Ιεράπετρας είχε ζητήσει από τον ίδιο τον υπουργό να επιτραπεί η καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης (η οποία επετράπη φέτος) και παράλληλα είχε ζητήσει να επιτραπεί η καλλιέργεια ινδικής κάνναβης σε θερμοκήπιο για να διατεθεί το προϊόν στην ιατρική και να εξυπηρετήσει θεραπευτικούς λόγους.

Είπε ακόμα ότι το θερμοκήπιο στο οποίο είχε τη φυτεία είναι πάνω στο νότιο οδικό άξονα Ιεράπετρας-Σητείας. Δεν είχε πάρει κανένα μέτρο προφύλαξης, είχε τα παράθυρα ανοιχτά και δε θεωρούσε ότι έκανε κάτι παράνομο. Κατά πόσον οι ισχυρισμοί αυτοί θα γίνουν δεκτοί από τον εισαγγελέα και την ανακρίτρια θα φανεί μέχρι αργά σήμερα το απόγευμα.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News