default-image

65χρονη "βαποράκι" έφερε ηρωίνη αξίας 100.000 ευρώ

Κρήτη
65χρονη "βαποράκι" έφερε ηρωίνη αξίας 100.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με φορτίο ηρωίνης αξίας 100 χιλιάδων ευρώ έφτασε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο λιμάνι του Ηρακλείου η 65χρονη από την Ουκρανία  που έπεσε στα δίχτυα της Δίωξης Ναρκωτικών.

Με αμοιβή 1000€, όπως ισχυρίζεται, ανέλαβε να μεταφέρει το φορτίου του θανάτου για λογαριασμό ενός αλλοδαπού, μέλους της Αλβανικής μαφίας που κρατά τα σκήπτρα στη διακίνηση σκληρών ναρκωτικών στην Κρήτη, όπως εκτιμούν οι Διωκτικές Αρχές.

Όπως ανακοίνωσε ο Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ο εντοπισμός της έγινε στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων της αστυνομικής έρευνας

Η συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου εξελίχθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου αποβιβάστηκε ο 65χρονη έχοντας στα χέρια της τη βαλίτσα με το φορτίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιβιβάστηκε σε ταξί και επιχείρησηε να κατευθυνθεί σε ξενοδοχείο όπου θα γινόταν η παράδοση των ναρκωτικών. Το όχημα ακινητοποιηθηκε και η 65χρονη έπεσε στα χέρια των αστυνομικών.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που επακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη βαλίτσα 4 συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού βάρους 2.138 γραμμαρίων.

Η Δίωξη ναρκωτικών έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του παραλήπτη των ναρκωτικών, αναζητώντας την πραγματική ταυτότητα του Αλβανού που επιστράτευσε την 65χρονη για τη μεταφορά

Η προανάκριση και η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ η συλληφθείσα με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News