default-image

Απάτη με πλαστές κάρτες στην Κρήτη

Κρήτη
Απάτη με πλαστές κάρτες στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψώνια κάθε είδους σε καταστήματα των Χανίων με πλαστές πιστωτικές κάρτες, έκανε ένα ζευγάρι στα Χανιά, με την Αστυνομία να βάζει τέλος στη δράση τους.

Κατασχέθηκαν 8 πλαστές κάρτες-κλώνοι

Εξιχνιάστηκαν, χθες το μεσημέρι από την τοπική ΕΛ.ΑΣ πλήθος απατών με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών-κλώνων στα Χανιά και την υπόλοιπη Επικράτεια.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονου άνδρα υπηκόου Ρωσίας και 30χρονης γυναίκας υπηκόου Αρμενίας, για χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών, απάτη και παράβαση της Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Επιπλέον ο 37χρονος συνελήφθη για δήλωση ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι ενημερώθηκαν, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, σχετικά με την προσπάθεια εξόφλησης διαμονής σε ξενοδοχείο σε περιοχή του Δήμου Χανίων, με την χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών-κλώνων.

Άμεσα αστυνομικοί έσπευσαν στο εν λόγω ξενοδοχείο και αφού εντόπισαν τα δύο άτομα, στη συνέχεια τα οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, προέβησαν σε εξόφληση της διαμονή τους σε ξενοδοχείο και πραγματοποίησαν συναλλαγές σε καταστήματα  και υπηρεσίες ξενοδοχειακής μονάδας, συνολικής αξίας άνω των 1.000 ευρώ χρησιμοποιώντας πλαστή κάρτα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιο όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 8 κάρτες, οι οποίες ήταν εμφανώς πλαστές.

Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων προέκυψε ότι από τις 9/3 έως τις 10/5 2016 με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών «κάρτες κλώνους», προέβησαν σε συναλλαγές με ξενοδοχεία και επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Κρήτης αλλά και της Επικράτειας.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News