default-image

Έπιασαν αράχνες στην ΕΛ.ΑΣ. Δίχως καθαρίστρια πάνω από μηνα

Κρήτη
Έπιασαν αράχνες στην ΕΛ.ΑΣ. Δίχως καθαρίστρια πάνω από μηνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχει τέλος το θέατρο του παραλόγου στα κτίρια των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης όπου έχει να μπει καθαρίστρια πάνω από ένα μήνα. Με ότι κινδύνους για τη δημόσια υγεία σηματοδοτεί η έλλειψη καθαριότητας, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τερμάτισε από το Δεκέμβριο τις συμβάσεις καθαριότητας ενόψει πανελλαδικού διαγωνισμού που ουδέποτε προχώρησε.

Μετά τον πρώτο γύρο σφοδρών αντιδράσεων και τις καταγγελίες των συνδικαλιστών για υγειονομική βόμβα, είχε δοθεί σιωπηρή παράταση περίπου δυο μηνών, η οποία έχει λήξει εδώ και ένα μήνα  μετατρέποντας και πάλι τις υπηρεσίες και τα κρατητήρια σε εστίες μόλυνσης.

«Αν θέλουν να καταντήσουν την αστυνομία σε μεγαλύτερο χάλι από αυτό που την έχουν φέρει , θα μας βρουν γρήγορα απέναντι τους», θα αντιδράσουμε όπως μπορούμε», όπως αναφέρει ο πρόεδρος των αστυνομικών του Λασιθίου κ. Γιώργος Καρτσάκης.

Αστυνομικοί αναγκάζονται να κάνουν καθαριότητα αντί για περιπολία και να απολυμάνουν τα κρατητήρια, σε όποιο βαθμό αυτό γίνεται, μαζί με τους κρατουμένους. «Η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Καθαρίζουμε μόνοι μας όσο μπορούμε, αλλά ποιος εγγυάται την υγιεινή στα κρατητήρια; Δεν είναι δουλειά μας και δεν μπορεί να γίνεται αυτό με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για ούτε για μας, ούτε για την προστασία των πολιτών, ούτε για τους κρατούμενους», επισημαίνει ο Γιώργος Πικράκης Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων του Ηρακλείου.

«Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα με τα αποχωρητήρια» επισημαίνει ο Στέλιος Καρακούδης, πρόεδρος των Αξιωματικών της ΕΛΑΣ

Η οργή και η απογοήτευση των αστυνομικών της Κρήτης έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς σε πολλές περιπτώσεις για να εργαστούν σε ασφαλείς συνθήκες, και να αποφύγουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών, πληρώνουν «ρεφενέ» καθαρίστριες οι οποίες τρέχουν και δεν φτάσουν κυριολεκτικά. «Το αρχηγείο να αναλάβει τις ευθύνες του. Πληρώνουμε τις στολές μας, τον εξοπλισμό, τη γραφική ύλη. Μας έχουν πετσοκόψει τους μισθούς μας, κατέστρεψαν το ασφαλιστικό μας σύστημα  και μας αναγκάζουν να μαζεύουμε λεφτά για να πληρώνουμε μόνοι μας και για την καθαριότητα»,  σχολιάζει με μεγάλη πικρία ο Γιώργος Καρτάσκης.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι οριακές τόσο στα κεντρικά κτίρια των αστυνομικών υπηρεσιών όσο και τα τμήματα της υπαίθρου. Στο Ηράκλειο δυο καθαρίστριες, πολιτικοί υπάλληλοι της ΕΛΑΣ, εναλλάσσονται  στο Μέγαρο, όπου προσέρχονται καθημερινά εκατοντάδες αστυνομικοί και πολίτες, αλλά και το Τμήμα του αεροδρομίου για να προλάβουν τραγελαφικές καταστάσεις.

Ρεπορτάζ:Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News