default-image

Η μυστική συνάντηση Τσακαλώτου-Σόιμπλε

Ελλάδα
Η μυστική συνάντηση Τσακαλώτου-Σόιμπλε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια μυστική συνάντηση που είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φαίνεται πως «ξεκλείδωσε» τη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους..

Όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών η «κρυφή συνάντηση» των δυο υπουργών Οικονομικών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στις Βρυξέλλες και παρόντες ήταν μόνο οι δύο υπουργοί και λιγοστοί συνεργάτες τους.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άκουσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον Έλληνα ομόλογό του να αναπτύσσει τις ελληνικές θέσεις για την ελάφρυνση του χρέους, ύστερα και από τις παλαιότερες αλλεπάλληλες επαφές που είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τη γαλλική κυβέρνηση, αξιωματούχους της Κομισιόν και του ESM.

«Θα δοθεί κρίσιμη μάχη προκειμένου να πειστεί ο Γερμανός υπουργός να θέσει στο γερμανικό κοινοβούλιο το ζήτημα πριν από το 2018» λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, που εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Το 2017 η Γερμανία θα έχει εκλογές και οι Σοσιαλδημοκράτες οφείλουν να κάνουν πιο διακριτές τις διαφορές τους από τους Χριστιανοδημοκράτες» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News