default-image

Γερμανοί αντιφασίστες τιμούν τη Μάχη της Κρήτης στη Βαυαρία

Κρήτη
Γερμανοί αντιφασίστες τιμούν τη Μάχη της Κρήτης στη Βαυαρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την επιτυχημένη παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο,ο κοινός αγώνας Ελλήνων και Γερμανών δημοκρατών για δικαιοσύνη και  αποζημίωση ,μεταφέρεται τώρα στην καρδιά της Γερμανίας.

Από σήμερα,Παρασκευή 13 Μάϊου, o 93χρονος Νικόλαος Μαρινάκης, επιζήσας του Ολοκαυτώματος του Σκηνέ Χανίων, που στη συνέχεια εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και την Εθνική  Αντίσταση, και ο Αριστομένης Συγγελάκης, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, θα βρεθούν  στη Βαυαρία, στο Bad Reichenhall, στην έδρα των Ορεινών Καταδρομέων της Βέρμαχτ.

Σκοπός  να τιμήσουν μαζί με δημοκράτες και αντιναζιστές από ολόκληρη τη Γερμανία την 75η επέτειο της «Μάχης της Κρήτης» και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό των Κρητικών ενάντια στον εισβολέα.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο 

https://badreichenhall.tk/2016/05/aufruf-griechisch/  θα βρείτε τη διακήρυξη των Γερμανών αντιφασιστών που οργανώνουν τις εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης και όπως τονίζουν μεταξύ άλλων σκοπός τους είναι να γίνουν γνωστά τα εγκλήματα των Ναζί και να αποζημιωθούν τα θύματα ενάντια στην αντιδραστική συγγραφή της ιστορίας .

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Συγγελάκης:

"Για να διαδηλώσουμε ότι η Ιστορία δεν παραγράφεται και δεν παραχαράσσεται, ότι απαιτούμε δικαιοσύνη και  αποζημίωση.

Την ακράδαντη πίστη μας ότι η Ιστορία δεν παραγράφεται και δεν παραχαράσσεται θα τονίσουμε και στον δήμαρχο της περιοχής, που, προς έκπληξη των διοργανωτών, ζήτησε να συναντηθεί μαζί μας. Θα τον ενημερώσουμε, αν δεν τα γνωρίζει, για τα στυγερά εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα.  Θα του κάνουμε σαφές ότι για να κλείσει η μαύρη βίβλος του ναζισμού και ν' ανοίξει μία νέα σελίδα ειλικρινούς φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών απαιτείται η απόδοση δικαιοσύνης και γι' αυτό αγωνιζόμαστε. 

Στην περιοχή, από τη δεκαετία του 1960 υπάρχει ένα ναζιστικό μνημείο, η «γέφυρα της Κρήτης», που συμβολίζει την εισβολή στο ηρωικό νησί μας και δίνει την ευκαιρία στους βετεράνους σφαγείς της Βέρμαχτ να συγκεντρώνονται και να θυμούνται τα «ανδραγαθήματά» τους, δηλαδή τη μαζική σφαγή αμάχων με βάση το αποτρόπαιο ναζιστικό δόγμα της συλλογικής ευθύνης. Πολλές διαδηλώσεις έχουν γίνει από Γερμανούς ενάντια σ' αυτή τη συνάθροιση του αίσχους. Εκεί μαζί με τους Γερμανούς συναγωνιστές μας θα συγκεντρωθούμε και θα διαδηλώσουμε εναντίον του ναζισμού και της μισαλλοδοξίας, εναντίον της παραχάραξης της Ιστορίας και υπέρ της δικαίωσης της Θυσίας του ελληνικού λαού και όλων όσοι σφαγιάσθηκαν από το Γ' Ράιχ.

Το Εθνικό Συμβούλιο, οι μαρτυρικοί δήμοι και οι φορείς των θυμάτων και συνολικά το κίνημα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών αλλά και ο ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία, ευλόγως αξιώνουμε την απόδοση των γερμανικών οφειλών (αποζημιώσεων στα θύματα, επανορθώσεων για την καταστροφή των υποδομών και τη λεηλασία του εθνικού μας πλούτου, επιστροφής του κατοχικού δανείου και των αρχαιολογικών και άλλων πολιτιστικών θησαυρών). Αξιώνουμε τις γερμανικές οφειλές για να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά και ως απόδειξη της έμπρακτης μεταμέλειας του δημοκρατικού γερμανικού κράτους για τα φρικτά εγκλήματα του Γ' Ράιχ. Ακράδαντα πιστεύουμε ότι η καταβολή των γερμανικών οφειλών θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής ενάντια στην επανάκαμψη ναζιστικών και φασιστικών μορφωμάτων, που καιροφυλακτούν. Εναντιωνόμαστε στις πρακτικές του σύγχρονου γερμανικού ιμπεριαλισμού, που θέλει να αλώσει τους μαρτυρικούς δήμους και να λεηλατήσει τον εθνικό μας πλούτο. 

Σύνθημά μας: Διεκδίκηση, όχι εκδίκηση! Δικαιοσύνη και Αποζημίωση!"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News