default-image

Κλαίνε το "νεκρό"...μήνα

Κρήτη
Κλαίνε το "νεκρό"...μήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βαριά βιομηχανία του τουρισμού στην Κρήτη, στα μέσα Μαΐου στέλνει σήμα κινδύνου, διαψεύδοντας προς στιγμήν κάθε εκτίμηση και σενάριο που γινόταν το χειμώνα ενόψει μιας υποτίθεται όπως έλεγαν, δυναμικής τουριστικής σεζόν.

Σε Χερσόνησο και Πλατανιά πολλά ξενοδοχεία και καταστήματα ακόμη δεν έχουν ανοίξει, ενώ και το τέλος διανυκτέρευσης ύψους ενός ευρώ ανά επισκέπτη και ανά διαμονή που δείχνει να "κλειδώνει", έχει βάλει τους ξενοδόχους σε περιπέτειες.

Ο Μάιος είναι πιο νεκρός μήνας από ποτέ, ξενοδοχεία και καταστήματα δεν έχουν ακόμη ανοίξει, ενώ το ενδεχόμενο μιας συρρικνωμένης  τουριστικής περιόδου είναι πιο πιθανό από ποτέ.

Στο λιμάνι της Χερσονήσου οι εργασίες από συνεργεία μέσα σε καταστήματα και ξενοδοχεία ακόμη και στην παραλία, δεν έχουν τελειώσει. Η ίδια εικόνα επικρατεί και στον Πλατανιά, με το φόβο που μέχρι αυτή την ώρα να κυριαρχεί, να είναι όχι μόνο η περιορισμένη αλλά και η ποιότητα του τουρισμού.

Ο κ. Άντζελο στο λιμάνι της Χερσονήσου για 20 χρόνια κάνει με το σκάφος του ημερήσιες κρουαζιέρες. Ακόμη και από τα 25 ευρώ που είναι το εισιτήριο, του ζητούν όπως λέει οι τουρίστες να τους κάνει έκπτωση.

Τον κώδωνα του κινδύνου πάντως κρούουν ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων σχετικά και με το τέλος διανυκτέρευσης ένα ευρώ ανά επισκέπτη που προωθείται από το υπουργείο και φαίνεται να κλειδώνει, δημιουργώντας επιπλέον προβληματισμό.

Το κερασάκι στην τούρτα πάντως μπαίνει όπως εξήγησαν με την ανεξήγητη και μόνο για την Ελλάδα απόφαση, μείωσης όπως καταγγέλλουν ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, στις προκαταβολές από τους τουρ οπερέιτορ που δημιουργούν περεταίρω  πρόβλημα ρευστότητας το οποίο μεταφέρεται και στους υπόλοιπους κλάδους με τους οποίους συνεργάζονται οι ξενοδόχοι και αδυνατούν όπως λένε να πληρώσουν.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News