Ειδήσεις

Εν αναμονή ελικοπτέρου και πυροσβεστών το Ηράκλειο

Με τα ίδια μέσα και τον ίδιο αριθμό προσωπικού ρίχνονται στη μάχη της νέας αντιπυρικής περιόδου οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης, σύμφωνα με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος περιοδεύει από σήμερα στο νησί.

Την ίδια στιγμή ωστόσο ο πύρινος εφιάλτης έχει προλάβει να προκαλέσει ολέθριες καταστροφές κατά τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές σε περιοχές όπως η Ιεράπετρα, προαναγγέλλοντας ίσως το δυσκολότερο καλοκαίρι των τελευταίων ετών εξαιτίας της ξηρασίας και των ισχυρών νοτιάδων που αναμένονται.   

Ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς, χαρακτήρισε επαρκείς και πανέτοιμες τις δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Κρήτη, ώστε να αντιμετωπιστεί κάθε κίνδυνος. Γεγονός παραμένει όμως πως στο πρώτο τετράμηνο του έτους οι καμένες εκτάσεις στο νησί άγγιξαν όλο το περυσινό έτος.

Πολύ σύντομα θα κατανεμηθούν στις υπηρεσίες όλης τη χώρας  1500 εποχικοί πυροσβέστες, ενώ τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που πλαισιώνουν τις προσπάθειες της πυροσβεστικής κάθε καλοκαίρι αναμένονται στο Ηράκλειο και τα Χανιά από την πρώτη Ιουνίου, όπως ανέφερε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος ο οποίος ζήτησε την προσοχή και τη συνδρομή των πολιτών για να αποτραπούν οι δασικέ πυρκαγιές.  

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια