Ειδήσεις

Πρόταση 11 σημείων από το Ηράκλειο για τα “κόκκινα” δάνεια

Με πρότασή τους προς την Κυβέρνηση, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ένωση Φοροτεχνικών Ηρακλείου η οποία περιλαμβάνει 11 σημεία, φιλοδοξούν να περάσουν τα αιτήματα της τοπικής αγοράς σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο κος Κουμαντάκης, ο κος Αλιφιεράκης και εκπρόσωποι της Ένωσης Φοροτεχνικών την Πέμπτη το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, παρουσίασαν την πρόταση που κατά τα σχέδιά τους μπορεί να δημιουργήσει μια αντίστροφη κατάσταση στο θέμα των κόκκινων δανείων και της πώλησής τους σε ξένα funds.

Τόνισαν μάλιστα τα προβλήματα που αναμένεται να δημιουργηθούν στην αγορά από τις απαιτήσεις των ξένων funds στα δάνεια τοπικών επιχειρήσεων κάτι που θα ενισχύσει περισσότερο το αρνητικό κλίμα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια.

Παράταση έως 15/6 για την εξαίρεση πώλησης

Μέχρι τις 15 Ιουνίου 2016, παρατείνονται οι εξαιρέσεις από την πώληση σε μη τραπεζικά ιδρύματα συγκεκριμένων κατηγοριών «κόκκινων» δανείων.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομίας σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εξωτερικών με τίτλο «Κύρωση της Συνολικής Συμφωνίας - Πλαίσιο Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της, αφενός, και της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, αφετέρου, με τις αναπόσπαστες σ΄ αυτήν Δηλώσεις».

Ο λόγος για τη νέα παράταση, όπως αναφέρει η τροπολογία είναι «μέχρι να θεσπιστεί το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο».

Σχόλια