Ειδήσεις

Μισό εκατ. ευρώ χρωστάει το Δημόσιο στη ΔΕΥΑΗ

Περίπου 8,5 εκατομμύρια ευρώ είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την ΔΕΥΑΗ από διάφορους οφειλέτες, με την θέση του Δημοσίου στη σχετική λίστα να είναι αρκετά ψηλά!

Μάλιστα, έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα καθώς η ΔΕΥΑΗ αδυνατεί να διαχειριστεί τον όγκο από τα κατασχεμένα υδρόμετρα.

Σε λίγες μέρες η ΔΕΥΑΗ θα αναζητά ειδικό χώρο για την αποθήκευση τους, καθώς εκατοντάδες υδρόμετρα πρόκειται να αφαιρεθούν άμεσα από πολυκατοικίες οι οποίες έλαβαν τη σχετική προειδοποίηση για την τακτοποίηση των υπέρογκων χρεών.  

Μάλιστα, το έργο πρόκειται να ανατεθεί σε Ιδιώτη καθώς τα 2 άτομα προσωπικό στη ΔΕΥΑΗ τρέχουν και δεν φτάνουν.

Κοντά στις 500 χιλ. το χρέος του Δημοσίου

Από τις 1.300 πολυκατοικίες του Ηρακλείου, οι 600 έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και για διάστημα 3 ετών και άνω, με το κλίμα ανάμεσα σε ενοικιαστές να μυρίζει μπαρούτι και με τους διαχειριστές πολυκατοικιών να αναλαμβάνουν πυροσβεστικό ρόλο.

Η λίστα με τις οφειλές

- 600 πολυκατοικίες έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη που συνολικά ανέρχονται στα 650.000 ευρώ.

- 6 εκ. ευρώ υπολογίζονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη εκατοντάδων νοικοκυριών.

- 490.000 ευρώ είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη από υπηρεσίες του δημοσίου

- 430.000 ευρώ, τα  ληξιπρόθεσμα χρέη από χώρους εστίασης

- 830.000 ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη από άλλους επαγγελματικούς χώρους και

- 160.000 ευρώ χρέη επιχειρήσεων από ΒΙΠΕ

Μετά τις πολυκατοικίες, ακολουθούν ραβασάκια και αφαίρεση υδρομέτρων σε επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕ και μετέπειτα στις οικίες που θα λένε το νερό… νεράκι, εφόσον δεν προχωρήσουν σε διακανονισμό.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι κλοπές νερού έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς καταγράφονται 2 περιστατικά κάθε μέρα στο Ηράκλειο, στα οποία καταλογίζονται πρόστιμα ύψους 500 ευρώ, υποθέσεις που παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια