Ειδήσεις

Αγροτοσυνδικαλιστής πίσω για τη χασισοφυτεία "μαμούθ"

Συζητήσεις και σχόλια έχει προκαλέσει η είδηση ότι πίσω από τη χασισοφυτεία - μαμούθ στην Ιεράπετρα βρίσκεται  γνωστός συνδικαλιστής.

«Η cannabis sativa είναι αθώα και αποτελεί μια καλλιέργεια με καλές οικονομικές προοπτικές». Αυτή ήταν η θέση πρώην γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή του Λασιθίου, η οποία διατυπώθηκε το Μάιο του 2008, προκειμένου να πείσει την τότε ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να δώσει την άδεια στον αγροτικό κόσμο της περιοχής για να καλλιεργήσουν στα θερμοκήπιά τους το συγκεκριμένο είδος της βιομηχανικής κάνναβης. Πέρασαν οχτώ χρόνια ακριβώς...

Ο αγροτοσυνδικαλιστής δεν άντεξε να περιμένει την έγκριση και έσπειρε τα στρέμματα της κάνναβης που τον έστειλαν και στη φυλακή, κατατάσσονάς τον ανάμεσα στους μεγαλοκαλλιεργητές κάνναβης που έχουν συλλάβει τα τελευταία χρόνια οι αστυνομικές Αρχές.

Πάντως, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον τι ανέφερε ο συγκεκριμένος αγροτοσυνδικαλιστής, και κατηγορούμενος σήμερα, σε υπόμνημά του προς την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να πείσει για την ορθότητα της πρότασής του, η οποία, όπως εκτιμούσε, θα τόνωνε την παρηκμασμένη αγροτική παραγωγή... «Σας ζητάμε σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας να μας φέρετε πιστοποιημένους σπόρους ινδικής κάνναβης, να τηνκαλλιεργήσουμε εναλλακτικά και να τη διαθέσουμε σε κάθε νόμιμη μετέπειτα χρήση: για φαρμακευτικούς σκοπούς ή για βιομηχανική χρήση. Έτσι, ίσως εξασφαλίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, μπροστά στην οικονομική καταστροφή που θα έρθει, εάν οι κρατούντες συνεχίσουν να βρίσκονται σε λήθαργο». Προφανώς ο αγρότης θεώρησε ότι οι κρατούντες εξακολουθούν να βρίσκονται σε λήθαργο και έτσι, για να εξασφαλίσει το μέλλον του, έκανε το μεγάλο αγροτοαναπτυξιακό "άλμα" πέφτοντας όμως μέσα από τα κάγκελα.

Βαριές διώξεις για τη χασισοφυτεία

Εν τω μεταξύ ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Λασιθίου σε βάρος του 51χρονου αγρότη και του 21χρονου γιου του για τη χασισοφυτεία "μαμούθ" που φέρονται να καλλιεργούσαν μέσα σε θερμοκήπιο, σε παραθαλάσσια περιοχή, κοντά στην πόλη της Ιεράπετρας.

Αμφότεροι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή την Παρασκευή 13 Μαϊου. Μετά τις απολογίες τους, θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα προφυλακιστούν ή όχι, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Μέχρι την Παρασκευή, ωστόσο, θα παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι.

Σημειώνεται πάντως, ότι ο 51χρονος κατηγορούμενος φέρεται να είναι υπέρμαχος της καλλιέργειας κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς. Υπενθυμίζεται ότι πατέρας και γιος συνελήφθησαν την Τρίτη 10 Μαϊου κατηγορούμενοι για την καλλιέργεια περισσότερων από 900 δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους έως και 1,6 μέτρου.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Κώνστας - Nικόλας Αγγελίνος

Σχόλια