Ειδήσεις

Πως θα υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας από 1η Ιουνίου

Όλα δείχνουν ότι ο κύβος ερρίφθη. Με διαφορετικό τρόπο θα υπολογίζονται φόροι και τέλη κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. από 1η Ιουνίου , ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr , το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει πως θα φορολογούνται πλέον όλα τα οχήματα και πως θα είναι το νέο καθεστώς για τα τέλη κυκλοφορίας.

Τέλη με βάση την εμπορική αξία

Συγκεκριμένα, για τα οχήματα πλέον δεν θα παίζουν ρόλο τα κυβικά ενός αυτοκινήτου, αλλά ο κάθε πολίτης θα πληρώνει με βάση την εμπορική αξία του οχήματός του εδώ στην Ελλάδα, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίζει και η παλαιότητα. Αυτό σημαίνει πως αλλάζουν τα πάντα τόσο στη φορολογία των Ι.Χ. αυτοκινήτων, αλλά για τα τέλη κυκλοφορίας.

Αλλαγές και στον ΕΝΦΙΑ

Αλλαγές όμως θα υπάρξουν και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Συγκεκριμένα μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με αναδρομική ισχύ από τον Μάιο του 2015, υπήρξε μία τρύπα στα έσοδα του Δημοσίου, συνολικού ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Προκειμένου να καλύψει αυτή την τρύπα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε να επιβαρύνει τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ σε εκείνους τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που η αντικειμενική τους ξεπερνά τα 300.000 ευρώ.

Αυτοί οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν περισσότερα στον φόρο των ακινήτων ή αλλιώς ΕΝΦΙΑ και θα επιβαρυνθούν σε τέτοιο ποσοστό έτσι ώστε να συγκεντρωθούν τα 250 εκατομμύρια ευρώ που είναι και η τρύπα στον προϋπολογισμό.

Σχόλια