default-image

Ζητούν παράταση για την διαχείριση των απορριμάτων στους δήμους

Κρήτη
Ζητούν παράταση για την διαχείριση των απορριμάτων στους δήμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράταση στα σχέδια του Υπουργείου Εσωτερικών για αλλαγές στην διαχείριση των απορριμμάτων επιχειρεί να πάρει η ΚΕΔΕ για την διαβούλευση του σχετικού σχεδίου νόμου.

Σύμφωνα με τους δημάρχους που αποφάσισαν να ζητήσουν παράταση στην σημερινή τους συνεδρίαση, υπάρχουν πολλές νομοτεχνικές ατέλειες και αντιφάσεις που δεν διευκολύνουν καθόλου τους περιφερειακούς σχεδιασμούς

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός  κατέθεσε και την ομόφωνη πρόταση των δημάρχων του νησιού να παραμείνει υπό τον περιφερειακό φοδσα η αυτοτέλεια της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κρήτη.

Νομοτεχνικές ατέλειες, αντιφάσεις και μεγάλα κενά βλέπουν οι δήμαρχοι όλης της χώρας στο σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών για την διαχείριση των απορριμμάτων. Μάλιστα, στην σημερινή συνεδρίαση ο προβληματισμός ήταν έντονος και για τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η ΠΕΔ Κρήτης κατέθεσε στην ΚΕΔΕ την την ομόφωνη απόφαση της με την οποία ζητείται η λειτουργική αυτοτέλεια των νομών του νησιού με σκοπό η διαχείριση των απορριμμάτων, να παραμείνει υπό την ομπρέλα του περιφερειακού ΦΟΣΔΑ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News