default-image

Τι αποφασίστηκε για την απεργία εν μέσω Πανελλαδικών

Κρήτη
Τι αποφασίστηκε για την απεργία εν μέσω Πανελλαδικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει περίπτωση απεργίας των καθηγητών μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγακης. Όπως εξηγεί, μπορεί να έγινε η συγκεκριμένη εισήγηση από το συντονιστικό των αναπληρωτών, ωστόσο, "δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη στο μυαλό της πλειοψηφίας του κλάδου. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα, υπάρχει και σεβασμός στην αγωνία των παιδιών και των οικογενειών τους.

Ο κ. Ρηγάκης αναφέρει πως σε τοπικό επίπεδο όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων που -ως γνωστό- αρχίζουν τη Δευτέρα 16 Μαίου. Αντίθετα πρόβλημα εντοπίζεται στο θέμα των διορισμών, γεγονός για το οποίο, μάλιστα, έχει προκηρυχθεί κινητοποίηση για την Παρασκευή 13 Μαίου.

Η συνέντευξη τύπου των εκπαιδευτικών

Όσον αφορά στην κινητοποίηση δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ και τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου Αρετή Σπαχή και Αντιγόνη Τρούλη. Πρόκειται για μια πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.Οι εκπαιδευτικοί της Αττικής θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, ενώ ταυτόχρονα στις 12:30 το μεσημέρι θα γίνονται αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις έδρες όλων των περιφερειακών διευθύνσεων Εκπαίδευσης της χώρας.

Διαμαρτυρία στην Πλατεία Ελευθερίας

Στο Ηράκλειο οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί έχουν δώσει ραντεβού στην πλατεία Ελευθερίας. Βασικό τους αίτημα είναι να μη χαθούν θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση και να γίνουν μόνιμοι διορισμοί στα δημόσια σχολεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, σε πανελλαδικό επίπεδο υπολογίζεται πως το Σεπτέμβριο θα υπάρχουν στα σχολεία 27 με 30 χιλιάδες κενά, γεγονός που δεν επιτρέπει εφησυχασμό. "Τρέμουμε για τα κενά του Σεπτεμβρίου. Βλέπουμε πως το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να εξοικονομήσει εκπαιδευτικούς, όμως, μόνο αν γίνουν μαζικοί διορισμοί θα λυθούν πολλά προβλήματα στα σχολεία", δήλωσε.

Ερωτηθείς για τους περιβόητους 20.000 εκπαιδευτικούς που δε διορίστηκαν ποτέ, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις, ο κ. Ρηγάκης ανέφερε: "Τους ανακοίνωσαν γνωρίζοντας ότι είναι αναγκαίοι, ωστόσο δεν αποφασίζουν πλέον μόνοι τους. Καταλαβαίνουμε. Και οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι το παλεύουν. Όμως, γνώμη μας είναι πως αν δε λάβουν το πράσινο φως, θα πρέπει να προχωρήσουν σε μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, έστω και ως μονομερή ενέργεια".

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News