Ειδήσεις

Φρίκη: Τεμάχισαν αδέσποτο τετράποδο

Ξεπερνάει κάθε όριο ανθρωπιάς το μακάβριο θέαμα με το τεμαχισμένο γατάκι που αντίκρυσε σε πολυκατοικία που διαμένει στο Ρέθυμνο μια ένοικος .

Έντρομη η γυναίκα εντόπισε συγκεκριμένα στον κήπο της πολυκατοικίας το ένα από τα αδέσποτα γατάκια που φρόντιζε να έχει παραδοθεί στις ανώμαλες ορέξεις ενός ανθρώπου (αν θα μπορούσε να έχει αυτό τον χαρακτηρισμό ),σε κατάσταση που αν μη τι άλλο προκαλεί στο μέγιστο βαθμό το κοινό αίσθημα.

Η γυναίκα εμφανώς σοκαρισμένη ενημέρωσε τον Γιώργο Αστρινό πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Ρεθύμνου «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» και ταυτόχρονα κάλεσε την Αστυνομία η οποία πήγε στην οδό Ελεύθερνας και τράβηξε φωτογραφίες το κατακρεουργημένο πτώμα του μικρού ζώου.

Ο κ. Αστρινός εξήγησε στο zoosos.gr  ότι ποτέ άλλοτε δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο και είναι βέβαιος ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια που διέπραξε ανθρώπινο χέρι καθώς το μικρό γατάκι αποκλείεται να το έχει κόψει έτσι σε κομμάτια κάποιο ζώο (σκύλος ή αρσενικός γάτος) ούτε φυσικά ο τεμαχισμός - αποκεφαλισμός μπορεί να έγινε κατά λάθος. Ενώ όπως ανέφερε σοκαρισμένος από το θέαμα είναι ακόμα και ο διοικητής του Α.Τ. Ρεθύμνου.

Η γυναίκα που φρόντιζε τις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς διαπίστωσε ότι από την περασμένη Κυριακή είναι εξαφανισμένα και τα υπόλοιπα αδέσποτα γατάκια που ζούσαν στον συγκεκριμένο δρόμο και τους είχε βάλει δύο χαρτόκουτα για να προστατεύονται ενώ χθες βρήκε και κηλίδες αίματος στον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Ρεθύμνου «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα κρούσματα εσκεμμένης θανάτωσης αδέσποτων ζώων, τα οποία σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στην πόλη. Και στην ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «Μπορεί αυτά τα φαινόμενα να είναι μεμονωμένα, όμως είναι αρκετά για να προκαλέσουν την ανησυχία, την αγανάκτηση και την αντίδραση μας. Η δολοφονία αθώων αδέσποτων ψυχών δεν είναι πολιτισμός, δεν είναι ανθρωπιά. Για τον λόγο αποφάσισε να επικηρύξει τον δολοφόνο της οδού Ελεύθερνας και καλεί, όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε, να το καταθέσει στην Αστυνομία».

Σχόλια