Ειδήσεις

Ξεπερνάει τα όρια της Κρήτης η προσφυγή για τα δικαιώματα

Η απόγνωση των αγροτών σχετικά με το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με τις επιδοτήσεις είναι τέτοια που μπορεί οι διαδικασίες της προσφυγής να έχουν έδρα της Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου όμως η κίνηση αυτή έχει ξεπεράσει τα όρια της Κρήτης και έχει βρει ανταπόκριση μέχρι και την Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο neakriti.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Τζωρτζάκης , νωρίτερα δέχτηκε τηλεφώνημα από μια απελπισμένη παραγωγό που ζήτησε και εκείνη να πάρει μέρος στην διαδικασία της προσφυγής. Μάλιστα για την κίνηση της αυτή ενημερώθηκε μέσα από το διαδίκτυο καθώς και εκείνη ,όπως αναφέρει ο κ. Τζωρτζάκης έπεσε θύμα της περίφημης φόρμας 6.

Τα λάθη, οι αστοχίες και οι  παραλείψεις που έγιναν γύρω από τα δικαιώματα της επιδότησης έχει προκαλέσει οργή , θυμό και δυσαρέσκεια σε χιλιάδες αγρότες όχι μόνο του Ηρακλείου γενικότερα της Κρήτης καθώς σύμφωνα και πάλι με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ,συμμετοχή στην διαδικασία αυτή ζητούν να έχουν αγρότες και από τους υπολοιπους νομούς του νησιού με την έδρα βεβαίως να είναι η ΟΑΣΝΗ .

Από χθες το μεσημέρι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία της κατάθεσης της ομαδικής αγωγής από αγρότες κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ και παντός υπευθύνου ,οι οποίοι και υποστηρίζουν ότι όχι μόνο αδικήθηκαν αλλά και έχασαν τα δικαιώματα της επιδότησης.

Παραγωγοί με τα απαραίτητα έγγραφα ανά χείρας,όπως ταυτότητα και εκκαθαριστικό, προχωρούν στις απαραίτητες διαδικασίες που χρειάζονται για να εγγραφούν στην μεγάλη λίστα όπως αποδεικνύεται της ομαδικής αγωγής καθώς σύμφωνα με τα όσα ανέφερε και το μέλος ΟΑΣΝΗ  κ.Μιχάλης Καμπιτάκης στο neakriti.gr , οι αγρότες που νιώθουν ότι εξαπατήθηκαν και θα κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση υπολογίζεται ότι φθάνουν τους 2.000-3.000 σε επίπεδο νομού Ηρακλείου ενώ σε όλη την Κρήτη ξεπερνούν τους 5.000.

Οργή για τη φόρμα 6

Να θυμίσουμε ότι προ ημερών οργισμένοι νέοι αγρότες συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΟΑΣΝΗ κ.Τζωρτζάκη και το μέλος της ΟΑΣΝΗ  κ.Καμπιτάκη κατέκλυσαν  το γραφείο του προϊσταμένου περιφερειακής διεύθυνσης Κρήτης κ.Αλεξόπουλου. Τα "αίματα άναψαν" όταν ζήτησαν να δοθεί λύση "εδώ και τώρα".

Όπως είπαν αγανακτισμένοι, μέσω της φόρμας 6 χάθηκαν τα δικαιώματα δεκάδων αγροτών, χωρίς κανείς να έχει δώσει λύση στο θέμα.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια