default-image

Νέα προσφυγή και αντιδράσεις για την επένδυση στο Τοπλού

Κρήτη
Νέα προσφυγή και αντιδράσεις για την επένδυση στο Τοπλού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φωτιές» στο ραδιοφωνικό αέρα του 9.84 μεταξύ του Δημάρχου Σητείας Θόδωρου Πατεράκη και των εκπροσώπων του Παγκρήτιου Οικολογικού Δικτύου Άρη Παπαδάκη και της εκπροσώπου της Διοικούσας του ΤΕΕ-ΤΑΚ Ειρήνης Βρέντζου, με επίκεντρο την επένδυση Άγγλων σε εκτάσεις 26 χιλιάδων στρεμμάτων της Μονής Τοπλού , σε περιοχή Νatura 2000.

Aφορμή, η είδηση ότι στο Συμβούλιο Επικρατείας θα κριθεί ξανά η τύχη της πολυσυζητημένης επένδυσης της Μονής Τοπλού. Χθες, 17 φορείς και 123 συνολικά πολίτες κατέθεσαν νέα προσφυγή στο ΣτΕ, στην τρίτη κατά σειρά δικαστική διαμάχη που ξεδιπλώνεται τα τελευταία χρόνια ενάντια στα επενδυτικά σχέδια της βρετανικής Minoan Group στο Κάβο Σίδερο.

Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για υποκινούμενα εμπόδια από φορείς και πρόσωπα που παίζουν το παιχνίδι συμφερόντων εκτός Λασιθίου , θέλοντας να αποτρέψουν επενδύσεις στη περιοχή, ενώ οι εκπρόσωποι του δικτύου Οικο-Κρήτη και του ΤΕΕ/ΤΑΚ έκαναν λόγο για ανεξέλεγκτη δόμηση σε περιοχές που η ανάπτυξη θα έπρεπε να είναι προς όφελος όλων και όχι συγκεκριμένων ιδιωτών επενδυτών .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News