Ειδήσεις

Απέκλεισαν ολόκληρη περιοχή εξαιτίας χημικού για τρωκτικά

Ένα δυνατό τρωκτικοκτόνο που πέταξε άγνωστος ή άγνωστοι σε κάδο απορριμμάτων επί της λεωφόρου Ικάρου νωρίς το μεσημέρι οδήγησε ελάχιστα λεπτά αργότερα, όχι μόνο σε κινητοποίηση των αρχών, αλλά και σε άμεσο αποκλεισμό της Λεωφόρου Ικάρου με το τηλεφώνημα στην πυροσβεστική υπηρεσία να κάνει λόγο για συμβάν με χημικά.

Μάλιστα η συγκεκριμένη χημική ουσία, που κατά πάσα πιθανότητα επρόκειτο για φάρμακο καταπολέμησης των τρωκτικών και απεντόμωσης χώρων, σε επαφή της με το νερό οδήγησε σε χημική αντίδραση. Ακολούθησε ένας δυνατός θόρυβος, ένα μάυρο σύννεφο καπνού κάλυψε την περιοχή, ενώ η μυρωδιά στην ατμόσφαιρα ήταν ιδιαιτέρως έντονη, αναγκάζοντας άμεσα διερχομένους οδηγούς και περαστικούς να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Άμεσα σήμανε συναγερμός εκτός από την πυροσβεστική (3 οχήματα και 15 άνδρες), σε ΕΜΑΚ, Αστυνομία, Δήμο Ηρακλείου και Χημείο του κράτους με την είδηση να κάνει λόγο αρχικά για ρίψη χημικής ουσίας σε κάδο απορριμμάτων στη διασταύρωση των λεωφόρων Ικάρου και Εθνικής Αντιστάσεως στο Ηράκλειο.

Πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο ενώ άνδρες με ειδικές στολές και τον κατάλληλο εξοπλισμό προσέγγισαν στο σημείο προχωρώντας σε συγκεκριμένες ενέργειες σχετικά με το περιστατικό.

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αποχώρησαν από το σημείο του συμβάντος και η Λεωφόρος Ικάρου δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Ρεπορτάζ:Γεωργία Μακάκη-Αγγέλα Δουλγεράκη

Φωτογραφίες :Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια