default-image

Μετάλλιο και στο Ρίο για τα Χρυσά κορίτσια!

Κρήτη
Μετάλλιο και στο Ρίο για τα Χρυσά κορίτσια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκίνηση, περηφάνια και δικαίωση! Τρεις λέξεις που περιγράφουν απόλυτα τα συναισθήματα κατά την επιστροφή των "χρυσών" κοριτσιών της ποδηλασίας ΑμεΑ. Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη "πάτησαν" χθες σε κρητικό έδαφος, με τα δύο χρυσά μετάλλια από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής να μαρτυρούν τη λάμψη της κορυφαίας αθλητικής στιγμής.

Συνοδευόμενες από τον ομοσπονδιακό προπονητή τους, Γιώργο Βαρβεράκη, οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες έζησαν αποθεωτική υποδοχή από τους δικούς τους ανθρώπους και βέβαια την Αθηνά Σιδεράκη, που αποτελεί μέλος αυτής της επιτυχημένης προσπάθειας...

Στο πρώτο στάδιο της σπουδαίας διοργάνωσης, ανέβηκαν στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου, σκορπίζοντας χαρά και περηφάνια.

Τα εύσημα από το μικρό γιο της Αδαμαντίας με το χαρακτηριστικό «Μπράβο μαμά» ήταν όλα τα λεφτά χθες στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", όπως και η αφιέρωση με μαντινάδα στις δύο αθλήτριες.

«Δικαίωση πολλών χρόνων»

Με την ευτυχία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, οι δύο πρωταθλήτριες μίλησαν για τη μεγάλη επιτυχία.

Η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη υπογράμμισε για την προσπάθειά τους: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, σε μια πολύ απαιτητική χρονιά. Αυτοί οι αγώνες αποτελούν στόχο για όλους τους αθλητές και για μας ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Κλάψαμε, συγκινηθήκαμε και ακούσαμε δύο φορές τον Εθνικό Ύμνο. Για έναν τέτοιο αγώνα δε δουλεύεις ένα χρόνο, αλλά πολύ περισσότερο. Χρειάζεται προσπάθεια, θυσίες και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είναι δίπλα μας και τους ευχαριστούμε για αυτό».

Η Ηρώ Μηλάκη τόνισε από την πλευρά της: «Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια δικαίωση για μας. Έχουμε δουλέψει ατέλειωτες ώρες με τους προπονητές μας, Γιώργο Βαρβεράκη και Αθηνά Σιδεράκη. Αυτή η φανέλα που φοράμε είναι δικαίωση όλων των κόπων μας. Ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας, αλλά ακολουθούν δύο Παγκόσμια Κύπελλα ακόμα. Στόχος είναι να μείνουμε πρώτες στην παγκόσμια κατάταξη και φυσικά ένα μετάλλιο στο Ρίο».

«Δυνατά στο δρόμο για το Ρίο»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Βαρβεράκης, επισήμανε ότι η διοργάνωση ήταν... οδηγός για τη συνέχεια και τους Παραολυμπιακούς του Ρίο: «Είμαστε χαρούμε και συγκινημένοι, γιατί οι κόποι πολλών ετών αποδίδουν καρπούς. Μπήκαμε δυνατά στο δρόμο για το Ρίο. Μπορεί να μην το λέγαμε, αλλά ξέραμε το επίπεδό μας και στόχος μας ήταν το βάθρο. Η φανέλα που φοράνε τα κορίτσια σημαίνει πολλά, γιατί δεν έχει φορεθεί ποτέ από άλλον Έλληνα αθλητή. Και για μένα προσωπικά ως προπονητής ήταν ένα όνειρο. Οι αγώνες αυτοί είναι ένα τεστ ενόψει Ρίο και υγεία να έχουμε και πιστεύω ότι θα πάμε καλά».

Η μεγάλη αξία της φανέλας!

Οι φανέλες που φορούσαν χθες η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και η Ηρώ Μηλάκη κατά την επιστροφή τους από τη Νότιο Αφρική έχουν τη δική της ξεχωριστή αξία και σημασία.

Είναι η φανέλα που δίνουν οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας ΑμεΑ στο δίδυμο που προπορεύεται. Τα "χρυσά" κορίτσια είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή, αλλά για να διατηρήσουν τη φανέλα στην κατοχή τους πρέπει να μείνουν στο πιο ψηλό σκαλοπάτι, μετά από τους αγώνες που θα ακολουθήσουν σε Βέλγιο και Ισπανία. Αν το κάνουν, τότε το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι οριστικά δικό τους πριν τους Παραολυμπιακούς του Ρίο. Να σημειωθεί πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στον Ποδηλατικό Γύρο Γαλλίας, με τη φανέλα των πρωτοπόρων εκεί να έχει κίτρινο χρώμα.

ρεπορτάζ: Γιάννης Καλιακάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News