default-image

Ξανά σε λειτουργία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ελλάδα
Ξανά σε λειτουργία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι πριν ελάχιστα χρόνια αποτελούσε σημαντικό εργαλείο στην εκπαίδευση για τη σωστή οδική συμπεριφορά. Η επισκεψιμότητά του ήταν πολύ μεγάλη, με παράλληλα δεκάδες σχολεία να παραμένουν επί ώρες στους χώρους του, έκτασης 8 στρεμμάτων, μαθαίνοντας να διαβάζουν τα σήματα κυκλοφορίας. Ο λόγος για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Αλικαρνασσό που αποτελούσε, όπως αναφέρουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, στολίδι και πρόκειται να ξαναλειτουργήσει εντός δύο μηνών.

Το έργο στην περιοχή, όπου βρίσκονταν άλλοτε τα σφαγεία της Αλικαρνασσού και το οποίο κατασκευάστηκε πριν λίγα χρόνια με ευρωπαϊκά κονδύλια, κοστίζοντας 350.000 ευρώ, έχει γίνει κυριολεκτικά έρμαιο της εγκατάλειψης και της φθοράς του χρόνου.

Η ΔΗΚΕΗ έχει ως στόχο την επαναλειτουργία του πάρκου μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Το πάρκο θα φιλοξενεί σχολεία για την κυκλοφοριακή αγωγή των μαθητών, ενώ θα είναι ανοιχτό και ώρες εκτός σχολείου για τις οικογένειες που επιθυμούν να το επισκεφτούν.

Στο πάρκο θα λειτουργήσει και αναψυκτήριο, ώστε να μπορούν οι γονείς να καθίσουν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης των παιδιών.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραϊτη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News