default-image

Σε μηνύσεις προχωρούν οι έμποροι για τις παράνομες λαϊκές

Κρήτη
Σε μηνύσεις προχωρούν οι έμποροι για τις παράνομες λαϊκές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποφασισμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη είναι έμποροι του Ηρακλείου που κάνουν λόγο για παραβίαση ποικιλοτρόπως του κανονισμού λειτουργίας λαϊκών αγορών του δήμου Ηρακλείου, καταγγέλλοντας φαινόμενα παρατυπιών και παρανομιών.

Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Εμπόρων οπωρολαχανικών, Σωματείο Αρτοποιών και Πανελλήνια Ένωση οπτικών απέστειλαν εξώδικη πρόσκληση - διαμαρτυρία προς το δήμο Ηρακλείου, το υπουργείο Οικονομικών και άλλες υπηρεσίες, ζητώντας τη διενέργεια ελέγχων.

Όπως υποστηρίζει ο εμπορικός σύλλογος, οι λαϊκές αγορές κατακλύζονται από πρόσωπα χωρίς άδειες ή με άδειες των οποίων η ισχύς έχει εκπνεύσει ενώ ένα μεγάλο μέρος των πωλούμενων αγροτικών προϊόντων αποτελεί προϊόν αγοράς προς μεταπώληση, αγνώστου προελεύσεως.

Ακόμη, καταγγέλλουν και άλλες παραβιάσεις του κανονισμού λειτουργίας των λαϊκών αγορών που έχουν σχέση με το ωράριο λειτουργίας αλλά και με πωλήσεις χονδρικής, χωρίς παραστατικά στοιχεία.

Από πλευράς δημοτικής αστυνομίας τονίζεται ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, με το ζήτημα να αποτελεί αντικείμενο σύσκεψης στη Λότζια, πριν λίγες μέρες.

Πάντως, τα πρόστιμα για τους παραβάτες είναι τσουχτερά, με το υψηλότερο να ανέρχεται στις 5.000 ευρώ, όπως επισημαίνει ο Μαρίνος Πατακός.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News