default-image

Ο.Φ.Η. - Χαραγμένη ιστορία σε ένα πλακάκι στο λιμάνι του Ηρακλείου!

Ποδόσφαιρο
Ο.Φ.Η. - Χαραγμένη ιστορία σε ένα πλακάκι στο λιμάνι του Ηρακλείου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι κάποιες λεπτομέρειες, που κάνουν την ίδια την ιστορία ανατριχιάζει. Κάθε λεπτομέρεια σε μεγάλα γεγονότα, είναι σημαντική όπως το ίδιο το δρώμενο. Η ιστορία του ΟΦΗ με το μπαράζ τον Ιούνιο του 1968 με τον Πανελευσινιακό στα Χανιά, είναι πρώτη μεγάλη ιστορική στιγμή για την μεγάλη κρητική ομάδα, καθώς της άνοιγε την πόρτα της μεγάλης κατηγορίας. Είναι η περίοδος που άλλαξε στην ιστορία του ΟΦΗ.

26η Ιουνίου 1968 - Τα καταστήματα έκλεισαν από νωρίς στο Ηράκλειο, με απόφαση του δημάρχου. Η πόλη άρχισε να αδειάζει. Είναι ίσως η μοναδική μέρα που το Ηράκλειο έδειχνε μικρότερη πόλη από τα Χανιά! Οι Ηρακλειώτες συνόδευαν τον ΟΦΗ στα Χανιά στο ιστορικό μπαράζ με τον Πανελευσινιακό.  Όλα τα πούλμαν και τα ταξί που κινούνταν στην Κρήτη είχαν ναυλωθεί απ' όλη την Κρήτη και σχημάτιζαν μια φάλαγγα 152 χιλιομέτρων προς τα Χανιά για το ΟΦΗ-Πανελευσινιακός. 3-0  και το εισιτήριο για πρώτη φορά στην Α΄εθνική!

39'  1-0: Σκανδαλάκης («σουτ, μετά από φάουλ του Θέμελη»)

46' 2-0 Λεμονής («δυνατό φαλτσαριστό σουτ, από το ύψος της περιοχής»)

72' 3-0 Δ. Παπαδόπουλος («0 17χρονος επιθετικός, έστειλε τη μπάλα στο «Γ» από σέντρα του Βουζουνεράκη, και έκλεψε την παράσταση»

Αδαμάκης, Παπαθεοφάνους, Μπουρδαμής, Καρακυριάκος, Τσακίρογλου, αλεξανδρής, Σκανδαλάκης, Θέμελης, Βουζουνεράκης, Λεμονής και Παπαδόπουλος!

Πηγή βίντεο: Omilos1987

Αυτό Είναι το κύριο γεγονός. Δες όμως την αξία που παίρνουν αυτόματα και όλα τα άλλα που το συνόδεψαν!

ΟΦΗ - Σε τσιμεντένιο πλακάκι του "Βράκα" από το 1968!

Στο κτίριο που στεγάζεται η ψαροταβέρνα του «Βράκα» στο μικρό λιμάνι του Ηρακλείο, τρία γράμματα πάνω σε ένα μεγάλο τσιμεντένιο πλακάκια ακριβώς στην είσοδο και πριν το πρώτο σκαλοπάτι, δημιουργούν μια δυνατή αίσθηση στο πέρασμα του. Ο Φ Η!

Που να περάσει απαρατήρητο; Φωνάζει! Το βιντεοσκοπήσαμε αμέσως και ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και προπονητής Αντώνης Μισαργόπουλος που ήταν καλεσμένος με τον γιο του Μιχάλη στη Μικτή Ζώνη, για την παρουσίαση της συλλογής τους με φανέλλες αθλητών, έδωσε τη δική του απάντηση:

«Όταν μας παρέδωσε το κτίριο ο τότε δήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Κληρονόμος, μας έδειξε αυτά τα πλακάκια που έγραφαν ΟΦΗ και μας είπε: "Όλα να τα αλλάξετε, αυτό δεν θα φύγει ποτέ από εδώ!" Μας έκανε γνωστό, ότι το έφτιαξαν με μεγάλη χαρά οι άνθρωποι του ΟΦΗ που γιόρτασαν την ιστορική άνοδο στη Α' εθνική μετά τη νίκη επί του Πανελευσινιακού στα Χανιά. Είχαν πάει πολλοί από την ομάδα και είχαν πανηγυρίσει στο ιστορικό καφενείο τότε του λιμανιού! Το σεβόμαστε και το προσέχουμε με Αγάπη. Άλλωστε το κτίριο έχει μεγάλη ιστορία, αφού εκεί σύχναζε ο Καζαντζάκης αλλά και ο μέγας ποιητής Καββαδίας»!

Στη φωτογραφία, απ΄αριστερά, Γιάννης Καλιακάκης, Μιχάλης Μισαργόπουλος, Στέλιος Μαλτεζάκης, Αντώνης Μισαργόπουλος, στη "Μικτή Ζώνη" (9/5/2016) στην παρουσίαση της συλλογής Misargopoulos Shirts!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News