Ειδήσεις

Πόσες θέσεις προκηρύσσονται στις στρατιωτικές σχολές

Βγήκε στον αέρα η προκήρυξη για τις περιζήτητες στρατιωτικές σχολές. Συνολικά προκηρύσσονται 778 θέσεις με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση, σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης και αυξημένης ανεργίας. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016.

Εξαιτίας της φύσεως των στρατιωτικών σχολών μπαίνουν κάποιοι περιορισμοί, ηλικιακοί, σωματικής διάπλασης και άλλοι, οι οποίοι αναφέρονται αναλυτικά στην προκήρυξη. Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν λευκό ποινικό μητρώο, να μην έχουν παραπεμφθεί σε δίκη, να μην έχουν αποβληθεί ή απολυθεί στο παρελθόν από καμιά στρατιωτική σχολή, να μην έχουν καταδικαστεί σε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων... Επιπλέον οι υποψήφιοι της Σχολής Ικάρων πρέπει να γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση).

Οι θέσεις

Στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων θα εισαχθούν 212 υποψήφιοι (177 όπλα και 35 σώματα), στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων 34 (23 μάχιμοι και 11 μηχανικοί), στη Σχολή Ικάρων 56 (40 ιπτάμενοι και 16 μηχανικοί), στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων 38 (30 γιατροί, 3 οδοντίατροι, 3 φαρμακοποιοί, 2 κτηνίατροι), συν 23 (σε τμήματα Ψυχολογίας και Οικονομικό), στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής θα εισαχθούν 20 υποψήφιοι, στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών 151 (102 όπλα και 49 σώματα), στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Ναυτικού 56 υποψήφιοι, στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας 158 και στη Σχολή Διοικητικών Υπαξιωματικών 30.

Οι ιδιαιτερότητες

Όλοι οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των στρατιωτικών σχολών, προκειμένου να εισαχθούν, πρέπει εκτός από το να γράψουν καλά στις πανελλαδικές εξετάσεις να έχουν κριθεί ως κατάλληλοι σε ιδιαίτερες εξετάσεις (ψυχομετρικές, υγειονομικές, αθλητικές) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, να είναι υγιείς και να έχουν τελειώσει το λύκειο με διαγωγή τουλάχιστον κοσμία.

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

Σχόλια