default-image

Αναπληρωτές ζητούν απεργία μέσα στις πανελλαδικές

Κρήτη
Αναπληρωτές ζητούν απεργία μέσα στις πανελλαδικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κινητοποίηση προχωρούν την Παρασκευή 13 Μαΐου οι εκπαιδευτικοί, διεκδικώντας μόνιμους διορισμούς και τη μη απώλεια θέσεων εργασίας από το Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, η απόφαση της ΔΟΕ (Ομοσπονδία Δασκάλων) και της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία καθηγητών) για τρίωρη στάση εργασίας δεν ικανοποίησε αναπληρωτές και αδιόριστους, το Συντονιστικό των οποίων ζητά κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Η προκήρυξη μιας στάσης εργασίας ή μια μονοήμερη χωρίς χαρακτηριστικά κλιμάκωσης δεν είναι αρκετή», τονίζει το Συντονιστικό, που νιώθει ήδη τον εφιάλτη της ανεργίας να χτυπά την πόρτα πολλών αναπληρωτών από το Σεπτέμβριο. Σε κάθε περίπτωση, είναι δύσκολη μια απόφαση για κινητοποίηση μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, που αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα 16 Μαΐου. Ως γνωστό ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει στοχοποιηθεί ως ευνοημένος, ενώ ο θεσμός των εισαγωγικών εξετάσεων στην Ελλάδα είναι περίπου... ιερός!

Για την κινητοποίηση της Παρασκευής μιλά ο αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Δημήτρης Δερμιτζάκης. Πρόκειται για μια πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι. Οι εκπαιδευτικοί της Αττικής θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, ενώ ταυτόχρονα στις 12:30 το μεσημέρι θα γίνονται αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις έδρες όλων των περιφερειακών διευθύνσεων Εκπαίδευσης της χώρας.

Ραντεβού στην πλατεία Ελευθερίας

Στο Ηράκλειο οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί έχουν δώσει ραντεβού στην πλατεία Ελευθερίας, με βασικό αίτημα να μη χαθούν θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι καθηγητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ανυπαρξία μόνιμων διορισμών στα σχολεία τα τελευταία χρόνια και για την καθήλωση των δαπανών της δημόσιας εκπαίδευσης. «Κανείς αναπληρωτής δεν περισσεύει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ, η οποία υπενθυμίζει πως η «φετινή σχολική χρονιά τελειώνει με 3.000 κενά εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News