default-image

Κρίσιμη αλλά σταθερή η υγεία του 32χρονου αστυνομικού

Κρήτη
Κρίσιμη αλλά σταθερή η υγεία του 32χρονου αστυνομικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίσιμη αλλά σταθερή κρίνεται η κατάσταση της υγείας του 32χρονου αστυνομικού της Ασφάλειας Ηρακλείου που δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου έχει μεταφερθεί.

Στη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας παρουσίασε σοβαρή επιπλοκή εξαιτίας της μη σωστής αντίδρασης του συκωτιού με συνέπεια οι γιατροί να εκφράσουν φόβους για την πιθανότητα εμβολής. Σήμερα το απόγευμα ο 32χρονος Γιώργος υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και σειρά άλλων εξετάσεων. Τα πρώτα αποτελέσματα φαίνεται να δίνουν τη δυνατότητα στους θεράποντες ιατρούς να είναι πιο αισιόδοξοι.

Στο πλευρό του συγγενείς

Στο πλευρό της οικογένειας του βρίσκονται συνεχώς φίλοι και συνάδελφοι του που ελπίζουν να καταφέρει να ξεπεράσει οποιαδήποτε επιπλοκή καθώς διαθέτει γερό οργανισμό που αμύνεται παρά τα βαρύτατα τραύματα που έχει υποστεί.

Στο πλευρό της οικογένειας παραμένουν επίσης διαρκώς εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ και ψυχολόγοι που τη Δευτέρα προσπάθησαν να στηρίξουν ψυχολογικά και τον 32χρονο ο οποίος ανέκτησε προσωρινά τις αισθήσεις του και αντιλήφθηκε πλήρως την κατάσταση του. Τη διαχείριση του περιστατικού, το οποίο η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία και πρόνοια, έχει αναλάβει ο επικεφαλής του ψυχιατρικού τμήματος της ΕΛΑΣ, και κρητικός αξιωματικός, Μανόλης Κουφάκης, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για τις ανάγκες που προκύπτουν.

Συνάντηση εκπορσώπων του Αρχηγείου με την οικογένεια

Το βράδυ της Δευτέρας μάλιστα και μετά τα νεώτερα δεδομένα από τις ιατρικές εξετάσεις αναμενόταν συνάντηση εκπροσώπων του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ με τους γονείς και την αδελφή του νεαρού αστυνομικού, ώστε να τους ενημερώσουν για τις ενέργειες που έχουν γίνει και να εκφράσουν την έμπρακτη στήριξη της υπηρεσίας σε όποια ανάγκη προκύψει.

Την ίδια στιγμή συγκλονιστικές παραμένουν οι εξομολογήσεις των γιατρών που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό όταν το θύμα μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ήδη ακρωτηριασμένος. Το ίδιο σοκ έζησαν η γιατρός και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν δραματική προσπάθεια για να τον κρατήσουν στη ζωή, αντιμετωπίζοντας την ακατάσχετη αιμορραγία στα ακρωτηριασμένα άκρα του άτυχου παλικαριού.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News