default-image

Λήγουν την Τετάρτη επισήμως τα μαθήματα στα σχολεία

Ελλάδα
Λήγουν την Τετάρτη επισήμως τα μαθήματα στα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λήγουν και επισήμως την Τετάρτη 11 Μαΐου τα μαθήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Ανεπίσημα, όμως, τα μαθήματα ουσιαστικά έχουν λήξει από την Παρασκευή 22 Απριλίου, οπότε και τα σχολεία έκλεισαν για τις διακοπές του Πάσχα.

Όταν οι μαθητές επέστρεψαν τη Δευτέρα 9 Μαΐου στα σχολεία τους, ουσιαστικά απλώς πήραν το πρόγραμμα των ενδοσχολικών εξετάσεων (απολυτήριων και προαγωγικών). Θα προηγηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίες για φέτος έχει οριστεί να ξεκινήσουν δύο ημέρες νωρίτερα από πέρυσι, δηλαδή τη Δευτέρα 16 Μαίου.  

Η λήξη των μαθημάτων δεν αφορά -ως γνωστό- στα δημοτικά σχολεία, τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Το φαινόμενο της πρόωρης διακοπής των μαθημάτων στα γυμνάσια και τα λύκεια καυτηριάζεται κατά καιρούς, ακόμα και από εκπαιδευτικούς. Θέση για το θέμα είχε πάρει πρόσφατα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Λιάκος.

Ο κ. Λιάκος, μιλώντας σε ημερίδα των "Πράσινων-Αλληλεγγύη" για τη μεταρρύθμιση στην παιδεία, ανέφερε: «Πέρυσι, τα γυμνάσια και τα λύκεια έκλεισαν στις 13 Μαΐου, προκειμένου να διεξαχθούν οι ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις. Τα μαθήματα στα γυμνάσια και λύκεια πρέπει να τελειώνουν τέλη Ιουνίου και όχι το Μάιο. Χάνονται δύο μήνες από το διδακτικό έτος εξαιτίας των εξετάσεων».

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News