Ειδήσεις

Ορφανή η αγορά αφού "έφυγε" τελικά ο Στράτος της

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Στράτος ,το πιο διάσημο και αγαπητό αδέσποτο της πόλης μας καθώς άφησε την τελευταία του πνοή χθες στον χώρο που φιλοξενούνταν τελευταία.

Λόγω προχωρημένης ηλικίας και ως υπέρβαρος που ήταν αντιμετώπιζε τελευταία αρκετά προβλήματα με την υγεία του ,όπως είχε γράψει άλλωστε προ ημερών και το neakriti.gr  . Από την πλευρά της όπως είχε  γνωστοποιήσει  η "Ζωόφιλη Δράση", ο 11χρονος Στράτος, που μέσα σε λίγες ημέρες είχε χάσει 23 κιλά (!), έπασχε  από διαβήτη και ακολουθούσε  ειδική θεραπεία προκειμένου να αναρρώσει.

Στη σελίδα τη ζωόφιλης δράσης στο facebook, αρκετά τα μηνύματα θλίψης για σκυλί που αν και αδέσποτο είχε καταφέρει να κερδίσει τους Ηρακλειώτες..

Ενδεικτικά μεταξύ των μηνυμάτων :

ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΤΟΥ.ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΡΑΤΟ....

Έσβησε άλλο ένα αδέσποτο αστέρι στο Ηράκλειο. Έζησε έντονα, κυνήγησε γάτες, έκανε φίλους, ίσως έκανε κι εχθρούς, έτρεξε σε πορείες, γαύγισε, διαδέχτηκε τον υπέρτατο Αποστόλη στο 'θρόνο' του κέντρου, ξάπλωσε σε όλα τα καταστήματα στην αγορά, έφαγε από όλα τα φιλόζωα χέρια του Ηρακλείου κι όχι μόνο, και τα τελευταία χρόνια έσερνε το βαρύ του σώμα με δυσκολία από κτήριο σε κτήριο κι από πλατεία σε πλατεία στο κέντρο του Ηρακλείου, πάντα φιλικός με όλους και δεχτικός σε όλα τα χάδια. Η λατρεία του για κάθε λιχουδιά του κόστισε όμως. Ταλαιπωρήθηκε αρκετά λόγω βάρους και το σάκχαρο του έδωσε το τελειωτικό χτύπημα, με βλάβες στο πάγκρεας και αφυδάτωση.

Ο Στράτος μας, αυτός ο γλυκός γίγαντας, δεν είχε άλλη όρεξη να ζήσει και είναι το χειρότερο συναίσθημα, να βλέπεις τον άλλον να εγκαταλείπει, ενώ προσπαθείς να τον βοήθησεις...

 Είχε κουραστεί, αποφάσισε ότι έζησε αρκετά και δεν προσπάθησε καθόλου για παραπάνω.. Θέλω να πιστεύω ότι έκανα ότι μπορούσα για αυτόν, ακόμα κι αν με έδιωχνε με ότι δυνάμεις του είχαν απομείνει.

Ήθελε να πεθάνει ήρεμος, αυτό ήθελε.. Εγώ δεν το σεβάστηκα, όμως, τον πίεζα για τα φάρμακα του, τον πίεζα για να πιει νερό, του έβαλα ορό.. Πέρασε όμως το δικό του. Μάζεψε ό,τι δυνάμεις μπόρεσε και έκοψε το σωληνάριο του ορού με τα δόντια του και λίγα λεπτά αργότερα έφυγε όπως ήθελε, ήσυχος κι αδέσμευτος.....

Σχόλια