default-image

Αντιδράσεις για τη μονοδρόμηση της Μ.Αλεξάνδρου

Κρήτη
Αντιδράσεις για τη μονοδρόμηση της Μ.Αλεξάνδρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αντίδραση οδηγών του Ηρακλείου, και όχι μόνο, έχουν προκαλέσει οι φήμες που θέλουν τις δημοτικές υπηρεσίες να προχωρούν στη μονοδρόμηση της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενός διάπλατου δρόμου που ενώνει κυκλοφοριακά τρεις πυκνοκατοικημένες περιοχές του Ηρακλείου (Μασταμπά, Ατσαλένιο, Μπεντεβή) και που εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες οδηγούς.

Τυχόν μονοδρόμηση της Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως επισημάνουν οι διαμαρτυρόμενοι, θα φρακάρει όλους τους γύρω δρόμους (Σμπώκου, Ιωνίας, πλ. Σινάνη κ.λπ.). Μάλιστα, οι άνθρωποι αναρωτιούνται με ποιο σκεπτικό τίθεται στο τραπέζι της συζήτησης η μονοδρόμηση ενός τόσο χρήσιμου οδικού άξονα, με πλάτος πολύ μεγαλύτερο από εκείνο όλων των σοκακιών της γύρω περιοχής.

Παρά το γεγονός ότι μετά την ανάπλαση τα πεζοδρόμια έχουν φαρδύνει, παρά τη στάθμευση των αυτοκινήτων δεξιά κι αριστερά, εκτιμάται πως πάλι υπάρχει αρκετός χώρος για τη λειτουργία του δρόμου ως διπλής κατεύθυνσης. Ωστόσο, όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης, στο Δήμο Ηρακλείου έχουν φτάσει παράπονα. Σύμφωνα με αυτά, σε κάποια σημεία του δρόμου (π.χ. στο ύψος της ταβέρνας "Κουνέλια"), εξαιτίας και της στάθμευσης των οχημάτων, ο δρόμος μετατρέπεται σε μονής κατεύθυνσης και πρέπει να σταματήσουν οι οδηγοί που κινούνται στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας για να περάσουν οι οδηγοί που κινούνται στο άλλο.

Το γεγονός, αν και όχι ασυνήθιστο για την πόλη του Ηρακλείου, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των αρμόδιων υπηρεσιών που προσπαθούν να βρουν μια λύση. «Μας απασχολεί το πώς τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη Μεγάλου Αλεξάνδρου εμποδίζουν την ομαλή διέλευση των οχημάτων και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας», δηλώνει ο κ. Αναστασάκης και συνεχίζει: «Εξετάζουμε το αν μπορούμε να αποτρέψουμε το πάρκινγκ από τη μια πλευρά του δρόμου, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ως διπλής κατεύθυνσης».

Το θέμα θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου εντός του Μαΐου, σε κάθε περίπτωση όμως την τελική απόφαση για την τύχη της Μεγάλου Αλεξάνδρου θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News