default-image

Η Κρήτη τιμά την Ημέρα της Ευρώπης

Κρήτη
Η Κρήτη τιμά την Ημέρα της Ευρώπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση για τον εορτασμός της ημέρας Ευρώπης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου στην πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιδεικτικές εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις, παιχνίδια και μουσικά δρώμενα από σχολεία και τους Τeachers for Europe.

Κεντρική εκδήλωση στα Χανιά

Η κεντρική εκδήλωση της ντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα λάβει χώρα στα Χανιά, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Χανίων.

Το διήμερο εκδηλώσεων στα Χανιά θα ξεκινήσει την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 11:00, στο Πνευματικό κέντρο Χανίων, με τις ομιλίες του αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Περουλάκη, και του επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Αντωνακόπουλου.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις τόσο στον εξωτερικό χώρο όσο και στον εσωτερικό χώρο που θα είναι ανοικτές στο κοινό.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13 Μαΐου 11:00-15:00, 17:00-20:00 και το Σάββατο 14 Μαΐου 11:00-15:00, θα υπάρχει υπαίθρια έκθεση φορέων που θα ενημερώνουν το κοινό σχετικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα, πρωτοβουλίες και δράσεις κινητικότητας στην εκπαίδευση, την έρευνα και την εργασία. Επίσης, θα γίνουν προσομοιωτές και βιωματικές δράσεις από την κινητή μονάδα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας - Πάνος Μυλωνάς.

Όσον αφορά τις εκδηλώσεις εσωτερικού χώρου, την Παρασκευή 13 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν εργαστήριο για την οδική ασφάλεια (11:30-13:00), ημερίδα για τις Συμπράξεις Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (13.00-15.00) καθώς και τα Ευρωπαϊκά Σφηνάκια Γνώσης ('knowledge shots') (17:00-19:00) όπου εφτά εκλεκτοί ομιλητές θα έχουν από 7 λεπτά ο καθένας να παρουσιάσουν ευρωπαϊκές πολιτικές και πρωτοβουλίες με στόχο να προσφέρουν γνώση και χρήσιμες πληροφορίες στους πολίτες και να αναδείξουν τo συμβολισμό και τα μηνύματα της 9ης Μαΐου.

Οι εκδηλώσεις στις 13 Μαΐου θα ολοκληρωθούν με τη διοργάνωση Διάλογου με τη Νεολαία με κεντρικούς ομιλητές τους Ευρωβουλευτές Μανώλη Κεφαλογιάννη και Λεωνίδα Κύρκο (19:00-21:00).

Το Σάββατο 14 Μαΐου στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο για τον περιφερειακό Τύπο και τα ΜΜΕ Κρήτης, στο οποίο θα συμμετέχει η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.

Στις 13:00 θα γίνει εργαστήριο με θέμα την Πολυγλωσσία και την καθημερινότητα του Ευρωπαίου πολίτη. Θα ακολουθήσει, στις 15:00, παρουσίαση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για εκπαιδευτικούς και μαθητές και στις 17:00 διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα τις ευκαιρίες ανάπτυξης για την Κρήτη στην οποία θα συμμετέχει ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Σταθάκης και η Ευρωβουλευτής κα Σπυράκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News