Ειδήσεις

Ορθοπεταλιές για καλό σκοπό στα Χανιά

Μαθητές από το 1ο γυμνάσιο σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και τον σύλλογο «Ορίζοντα», διοργανώνουν μια ακόμα δράση ενημέρωσης και προσέλκυσης σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών με τίτλο «Ρόδα, Τσάντα και Τρεχάλα!».

Οι "ορθοπεταλιές" έχουν στόχο να στείλουν το μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών θα κάνουν και θα διεξαχθουν το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της πόλης των Χανίων.  

Οι μαθητές του σχολείου θα διασχίσουν τους κεντρικούς δρόμους των Χανίων και θα μοιράσουν μπαλόνια στα χρώματα του «Ορίζοντα» με σύνθημα «Γίνε Δότης Μυελού των Οστών». Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοβόλτα μέσα στην πόλη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ενημερωτικό κιόσκι, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Εκτός από τους μαθητές, στη δράση θα συμμετέχουν εκπαιδευμένοι εθελοντές του «Ορίζοντα» και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Χανίων, οι οποίοι θα ενημερώνουν το κοινό σχετικά με τη διαδικασία της δειγματοληψίας, τη λήψη μοσχεύματος και τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών.

Στόχος της δράσης αυτής, η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια εκπαίδευσης, κοινωνικής ευαισθητοποίησης και προώθησης του εθελοντισμού στους μαθητές, είναι η σωστή ενημέρωση, προσέλκυση και καταγραφή υποψήφιων εθελοντών δοτών, έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός εγγεγραμμένων δοτών και να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί συμβατός δότης για κάποιον ασθενή που πρέπει να μεταμοσχευθεί.

Σχόλια