default-image

Έρχεται το Πρωτάθλημα Τάβλι "Αγριλός"

Life
Έρχεται το Πρωτάθλημα Τάβλι "Αγριλός"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Πρωτάθλημα Τάβλι Αγριλός διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στα Μέσα Μουλιανά την Κυριακή 29 Μαίου. Ταβλαδόροι από ολόκληρη την ανατολική Κρήτη και όχι μόνο αναμένεται να γεμίσουν το σχολείο του χωριού και να διαγωνιστούν στο παραδοσιακό άθλημα.

Η εθελοντική ομάδα "Πρωτοβουλία Νέων" υπό την αιγίδα της τοπικής κοινότητας και του Δήμου Σητείας συνεχίζει για μια ακόμα χρονιά την επιτυχημένη διοργάνωση και προσκαλεί όλους τους ταβλαδόρους να έρθουν στα Μέσα Μουλιανά, να συμμετάσχουν στην γιορτή του τάβλι και να διαγωνιστούν στις πόρτες, στο πλακωτό και στο φεύγα. Όλα αυτά πάντα υπο τη συνοδεία κρασιού και ρακής, μεζέδων,και την παράλληλη οργάνωση πολλών εκδηλώσεων (έκθεση κρασιού, εκδρομές για συνοδούς και επισκέπτες κ.α.).

Η επιτυχία της διοργάνωσης διαπιστώνεται μεταξύ άλλων μέσα από τις ολοένα αυξανόμενες συμμετοχές -2013:32, 2014:48, 2015:71-  προερχόμενες από όλες τις περιοχές του Λασιθίου. Ωστόσο, κάθε χρόνο εκπροσωπούνται με παίκτες και άλλες μεγάλες πόλεις της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας όπως το Ηράκλειο, η Αθήνα κ.α.

Στην προϊστορία του Πρωταθλήματος, το κύπελλο κατέληξε το 2013 στο Πισκοκέφαλο με πρωταθλητή τον κ. Κωνσταντίνο Λογκάκη, ενώ το 2014 πρωταθλητές στέφθηκαν ο κ. Στέργιος Καββουσανός και το χωριό Τουρλωτή. Πέρυσι, ο Βασιλάκης Αντώνης πήρε την κούπα -για πρώτη φορά εκτός Σητείας- στην πόλη του Ιεράπετρα. Φέτος, πολλοί ταβλαδόροι φιλοδοξούν να κατακτήσουν το τρόπαιο με τη μάχη να αναμένεται "σκληρή" και σε επίπεδο οικισμών μεταξύ των μεγάλων πόλεων του Λασιθίου και βέβαια των πάντα υπολογίσιμων -εκ της φύσεως του αθλήματος- χωριών.

Η έναρξη του Πρωταθλήματος είναι στις 10:00 π.μ. της Κυριακής 29 Μαίου με την πρώτη φάση των ομίλων να ολοκληρώνεται ως το μεσημέρι. Το απόγευμα της ίδιας μέρας συνεχίζεται η δεύτερη φάση των νοκ-αουτ αγώνων και το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται αυστηρά εντός της ίδιας μέρας, το βράδυ με την ανακήρυξη του Πρωταθλητή.

Παράλληλα με το αγωνιστικό κομμάτι, κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος θα υπάρχει έκθεση με τοπικά κρασιά ντόπιων παραγωγών, ψήσιμο μεζέδων και κέρασμα κρασιού και ρακής. Ακόμα για παίκτες, συνοδούς και επισκέπτες θα διοργανωθούν δύο ψυχαγωγικές εκδρομές στους αμπελώνες του Αγριλού και στο φαράγγι του Ρίχτη αντίστοιχα.

Μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο 28/5 διοργανώνεται το αντίστοιχο πρωτάθλημα νέων κάτω των 21 ετών, με τον Γιακουμάκη Γιώργο -16 ετών- να αποτελεί το φαβορί αλλά και με αρκετούς μικρούς ταβλαδόρους να έχουν βάσιμες ελπίδες για το μετάλλιο.

Η επίτευξη όλων αυτών γίνεται με την καθοριστική συνεισφορά του μεγάλου χορηγού της εκδήλωσης Anek Lines - Blue Star Ferries και των χορηγών: Supermarket Χαλκιαδάκης, Μεταφορική ΣΕΜ Μιχάλης Τσικαλάκης, Κρητικά Φυσικά Προϊόντα Οινώ Κοκολάκης, Γραφικές Τέχνες Αφοί Ψαρουδάκη, Είδη Σπιτιού Παρέα, Wall music bar, Ζαχαροπλαστείο Στυλιανάκη, Βιοτεχνία Επίπλων Μεταξάκης, Νερό Σητειακό, Κάβα Χαρίλαου Βιτσεντζάκη, Κρεοπωλείο Στέλιου Περάκη, 

Επιπρόσθετα, στην άριστη διοργάνωση της εκδήλωσης συμβάλλουν εθελοντές κάτοικοι των Μέσα Μουλιανών, ο τοπικός Πολιτικός Σύλλογος και όλοι οι αρμόδιοι φορείς της περιοχής.

Προσκαλείται λοιπόν κάθε ταβλαδόρος -και μη- να ρθει την Κυριακή 29 Μαίου στα Μέσα Μουλιανά να συμμετέχει στη γιορτή και να διαγωνιστεί στο παραδοσιακό μας άθλημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News