default-image

Χαμηλή συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Κρήτη
Χαμηλή συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμηλή ήταν η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις στα Χανιά, ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου.

Στο Εργατικό Κέντρο και στο Δημαρχείο της πόλης δεν συγκεντρώθηκαν ούτε από δέκα άτομα, ενώ μοναδική πορεία διαμαρτυρίας ήταν τελικά αυτή με εκκίνηση από την Πλατεία νέων Καταστημάτων.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο ΕΚΧ δεν αριθμούσαν άτομα περισσότερα από τα δάχτυλα ενός χεριού, ενώ στο Δημαρχείο Χανίων συγκεντρώθηκαν μετά βίας πάνω από πέντε.

Μόνη πορεία διαμαρτυρίας ήταν αυτή εργατικών συνδικάτων, μελών του ΠΑΜΕ, επαγγελματιών και γεωργοκτηνοτρόφων που με τη συμμετοχή φοιτητών και σπουδαστών μετά από δίωρη παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία νέων καταστημάτων, στη συνέχεια το πλήθος πορεύθηκε στους δρόμους της παλιάς πόλης.

Ανάλογη εικόνα και στο Ρέθυμνο, όπου μόνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν μικρή πορεία διαμαρτυρίας από το Δημαρχείο μέχρι την Πλατεία 4 Μαρτύρων καλώντας τον κόσμο να συνταχθεί στον αγώνα που θα συνεχιστεί κατά των μεταρρυθμίσεων του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου λαιμητόμου.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη αλλά στο Μπραχίμο απέτισαν φόρο τιμής στον αγωνιστή Σταύρο Καλλέργη εκπρόσωποι των εργαζομένων από όλο το νησί. Κοινή συνισταμένη όλων ωστόσο η καταγγελία του χρόνου επιλογής από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη συζήτηση και ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου το Σαββατοκύριακο.

Στο απεργιακό κάλεσμα ανταποκρίθηκαν εργατικά συνδικάτα, επαγγελματίες, μέλη του ΠΑΜΕ, γεωργοί και κτηνοτρόφοι, αλλά και φοιτητές. Με τον αγροτικό κλάδο στα Χανιά να απειλεί με νέο γύρο δυναμικών κινητοποιήσεων.

Οι νεότερες γενιές έκαναν λόγο για έλλειψη προοπτικής και για αδυναμία στήριξής τους από τις οικογένειές τους, καθώς τα ήδη πενιχρά εισοδήματα, συνθλίβονται περαιτέρω.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News