default-image

Οι Ολλανδοί στα καμμένα θερμοκήπια

Κρήτη
Οι Ολλανδοί στα καμμένα θερμοκήπια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την περασμένη Παρασκευή έφθασε στην Ιεράπετρα ένας Ολλανδός ειδικός στις κατασκευές θερμοκηπίων και περιόδευσε στις πυρόπληκτες αγροτικές περιοχές του Μύρτου και της Ανατολής, προκειμένου να διαπιστώσει τους τύπους των θερμοκηπίων που χρησιμοποιούν οι αγρότες της Ιεράπετρας, για να κάνει κάποιες προτάσεις που αφορούν στη μεταφορά υλικών από ελαφρώς μεταχειρισμένα ολλανδικά θερμοκήπια, με τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν να επισκευαστούν και να ξαναφτιαχτούν με λίγα χρήματα όσα έχουν καεί.

Το Σάββατο 7 Μαϊου ακολούθησε έκταση συνεδρίαση των τοπικών συμβουλίων Μύρτου και Ανατολής στο κοινοτικό κατάστημα της Ανατολής, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου κ Ν. Δασκαλάκη και των αντιδημάρχων κ Ανδρέα Παπαδοπετράκη και κ. Μανώλη Λουτσέτη.

Ζητήθηκε να προταθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, να δοθούν χρήματα για ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις σε δρόμους των δύο κοινοτήτων που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 21ης Απριλίου. Έγινε συζήτηση επίσης με τον κ. Dick Ridder και τον κ. Andrea Aad σχετικά με τα κατεστραμμένα από την πυρκαγιά θερμοκήπια και τις δυνατότητες βοήθειας από την Ολλανδία.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News