Ειδήσεις

Μία θέση στην κορυφή κατέκτησε ο 1ος Μαραθώνιος Κρήτης

Κατευθείαν μια θέση στην κορυφή κατέκτησε ο πρώτος Μαραθώνιος Κρήτης, αφού χάρη στη συμμετοχή 337 αθλητών στη μεγάλη διαδρομή, επάξια αποτελεί ήδη τον μεγαλύτερο ανά την Ελλάδα μαραθώνιο σε επίπεδο περιφέρειας.

Συγκινητικά μαθήματα ζωής παρέδωσαν άνθρωποι που επέδειξαν μεγαλείο ψυχής με τη συμμετοχή τους, ενώ στις λιγότερο απαιτητικές διαδρομές, έδωσαν το παρών οικογένειες με μέλη ηλικίας από μερικών μηνών έως πολλών δεκαετιών.

Μπορεί να έλαβε μόλις σήμερα το βάπτισμα του πυρός, ωστόσο ο πρώτος Μαραθώνιος Κρήτης με το καλημέρα κατέκτησε την τρίτη θέση πανελλαδικά μετά τις αντίστοιχες διοργανώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η επιτυχία αυτή χαροποίησε τους φορείς των Χανίων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, που συνέβαλαν στη διοργάνωση, βάζοντας τον πήχη ψηλότερα για την επόμενη διοργάνωση και θέτοντας στόχο να αγκαλιαστεί ακόμη περισσότερο, πανελλαδικά και διεθνώς.

Σήμερα στους δρόμους των Χανίων έτρεξαν τον Μαραθώνιο Κρήτης 337 αθλητές. Πρώτος έκοψε το νήμα ο Μανώλης Σηφάκης με χρόνο 2:45:24, δεύτερος ήταν ο Παντελής Καμπαξής με χρόνο 2:49:58 και τρίτος ο Τάσος Ουργαντζόγλου από την ομάδα των Γιαννιτσών με χρόνο 2:55:47.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Τζοάνα Δουλγεράκη. Ψυχή της διοργάνωσης ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων με τον Πρόεδρο, Γιώργο Αλογδιανάκη, να κάνει αναφορά στα πολλαπλά οφέλη του Μαραθωνίου, στον καθένα που συμμετέχει αρκεί να το θέσει ως στόχο, μέχρι το σύνολο της κοινωνίας που επωφελείται σε πολλά επίπεδα. Δεν είναι τυχαίο όπως ανέφερε, ότι το 85% των μαραθωνοδρόμων αποτελείται από ανθρώπους άνω των 35 ετών.

Προσμετρώντας τις συμμετοχές στον εκτός συναγωνισμού, ποδηλατικό αγώνα και τους μίνι Μαραθώνιους 10 και 5 χιλιομέτρων, οι άνθρωποι όλων των ηλικιών που συμμετείχαν, ξεπέρασαν τις 2,5 χιλιάδες.

Ολόκληρες οικογένειες, ακόμα και γονείς με τα βρέφη τους στα καροτσάκια έδωσαν το βήμα και το ρυθμό των μαθημάτων ζωής που σε μερικές περιπτώσεις το μεγαλείο ψυχής κάποιων συμμετεχόντων καθημερινών μαχητών της ζωής, έδωσε στην πράξη το πιο αισιόδοξο μήνυμα σε καιρούς χαλεπούς.

Όπως και του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολου Βουλγαράκη, ο οποίος ανέδειξε το πως κάτι στέφεται με άμεση επιτυχία, όταν είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, προτρέποντας να πράξει ανάλογα ολόκληρο το νησί για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

φωτογραφίες: Aerial Views Productions

Σχόλια