default-image

Κίνα: 250 εγκλωβισμένοι λόγω κατολισθήσεων

Κόσμος
Κίνα: 250 εγκλωβισμένοι λόγω κατολισθήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σήμερα στην αυτόνομη κινεζική επαρχία Γκουανξί Ζουάνγκ εγκλωβίζοντας εκατοντάδες χωρικούς και τουρίστες στις περιοχές που επλήγησαν περιοσσότερο από την έντονη βροχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν περισσότερους από 250 εγκλωβισμένους στα χωριά της αναφερόμενης επαρχίας, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις πλημμύρισαν δρόμους, προκάλεσαν διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ αρκετά σπίτια κατέρρευσαν στην τουριστική περιοχή Γιανγκσούο, από τις αρχές της εβδομάδας μέχρι σήμερα.

Τα διασωστικά συνεργεία κατόρθωσαν να επεγκλωβίσουν 61 ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί, ενώ στην περιοχή καταφθάνουν διαρκώς είδη πρώτης ανάγκης για τους 250 ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα χωριά.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των αγνοουμένων από την κατολίσθηση που έγινε στη νοτιοανατολική κινεζική επαρχία Φουτζιάν αυξήθηκε στους 41, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, που επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι αγνοούνταν 34 άνθρωποι από την κατολίσθηση, που προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν υπό κατασκευή υδροηλεκτρικό σταθμό.

Από τις κατολισθήσεις τραυματίστηκαν επτά άτομα, ενώ ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τσινπίνγκ διέταξε την επιτάχυνση των διασωστικών επιχειρήσεων.

Πηγή: antenna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News