Ειδήσεις

Κρητικοί στο βάθρο του 1ου Μαραθώνιου Κρήτης

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος μαραθώνιος Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου στα Χανιά, με 337 συμμετέχοντες μαραθωνοδρόμους από όλη την Ελλάδα. Ο αριθμός αυτός κατατάσσει τον Μαραθώνιο των Χανίων στην τρίτη θέση πανελλαδικά μετά τους Μαραθώνιους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Πρώτος στο Μαραθώνιο τερμάτισε ο Μανώλης Σηφάκης με χρόνο 2:45:24 (κεντρική φωτογραφία), δεύτερος ήταν ο Παντελής Καμπαξής με χρόνο 2:49:58, ενώ τρίτος ήρθε ο Τάσος Ουργαντζόγλου από την ομάδα των Γιαννιτσών με χρόνο 2:55:47.

Στις γυναίκες πρώτη ήρθε η Τζοάνα Δουλγεράκη.

Στα 10 χλμ. ανδρών πρώτος ήρθε ο Γιώργος Μαστοράκης, δεύτερος ο Αντώνης Κωστάκης και τρίτος ο Ανδρέας Μαρκάκης. Στις γυναίκες πρώτη η Μαρία Αχλάτη, δεύτερη η Αδαμαντία Λεμοντζόγλου και τρίτη η Δήμητρα Βογιατζή.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν εκατοντάδες ακόμη αθλητές στα αγωνίσματα του ποδηλάτου, των 10 χλμ, των 5 χλμ και των 2.5 χλμ.

Οι πρώτοι αθλητές των 10 χλμ ανέβηκαν στο βάθρο κατά τις 11 το πρωί, σημειώνοντας αξιόλογους χρόνους.

?

Βάθρο για τις τρεις πρώτες γυναίκες στο αγώνισμα των 10 χλμ

Στιγμιότυπα από τη διαδρομή των 5χλμ., η οποία έχει τη μαζικότερη συμμετοχή από όλες τις διαδρομές του Μαραθώνιου Κρήτης.

?

?

?

?

?

Χρονικό

 H εκκίνηση των αγώνων δόθηκε από την Νικηφόρου Φωκά μπροστά από την Δημοτική Αγορά Χανίων στις 8 το πρωί.

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη.

Εχτές Σάββατο, έγινε Λαμπαδηδρομία, με διπλή εκκίνηση, δηλαδή από Καστέλι και Βρύσες Αποκορώνου και κοινή άφιξη στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Εκτός από τον Μαραθώνιο, με τη βασική διαδρομή Χανιά - Μάλεμε- Χανιά, η διοργάνωση περιλάμβανε αγώνες  10 χλμ., 5 χλμ. και 2.5 χλμ. μέσα στην πόλη.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Φωτογραφίες: Aerial Views Productions

Σχόλια