default-image

"Χρυσές" στο Παγκόσμιο οι Κρητικές Χαλκιαδάκη-Μηλάκη

Σπορ
"Χρυσές" στο Παγκόσμιο οι Κρητικές Χαλκιαδάκη-Μηλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κορίτσια του «Τάλως» πραγματοποίησαν καταπληκτικό αγώνα και παρότι είχαν να ανταγωνιστούν ακόμα και άνδρες, αναδείχτηκαν Κυπελλούχες κόσμου στο τάντεμ με αποτέλεσμα ο Εθνικός μας ύμνος να ακουστεί στη Νότια Αφρική για χάρη τους.  

Οι αθλήτριες του Γιώργου Βαρβεράκη απέδειξαν και σε αυτό τον αγώνα ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και έτοιμες για μεγάλα πράγματα στις σπουδαίες διοργανώσεις που ακολουθούν.

Οι αθλήτριες με τον προπονητή τους Γιώργο Βαρβεράκη

Οι πρωταθλήτριες από το Ηράκλειο διάνυσαν 24,6 χιλιόμετρα μέσα σε 36 λεπτά έχοντας μάλιστα να ανταγωνιστούν και ανδρικά πληρώματα, οι συμμετοχές ήταν λιγότερες από 4 και με βάση τον κανονισμό θα έπρεπε να αγωνιστούν με την παραπάνω κατηγορία που στην προκειμένη περίπτωση ήταν το τάντεμ των ανδρών.

Το έργο τους ήταν εξαιρετικά δύσκολο κι όμως κατάφεραν να τερματίσουν πρώτες με αποτέλεσμα να πάρουν διπλάσιους βαθμούς. Εφόσον μάλιστα κάνουν κάτι ανάλογο και σήμερα στον αγώνα των 80 χλμ τότε θα φορέσουν για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής ποδηλασίας ΑμεΑ τη φανέλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πρόκειται για μία τεράστια τιμή για όποιον αθλητή καταφέρει κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα θα θέσουν τις βάσεις για να στεφθούν Κυπελλούχες κόσμου στο τέλος της διοργάνωσης.

Το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι προγραμματισμένο για τις 19-22 Μαΐου στο Βέλγιο και εκεί οι Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη θέλουν να αγωνιστούν με τη φανέλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σήμερα αγωνίζονται στις 4:45μ.μ.

ρεπορτάζ: Νίκη Μηλιαράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News