Ειδήσεις

Πόσο μπορεί να μας αδυνατίσει το νερό

Μια λιγότερο γνωστή πτυχή για το νερό αποκαλύπτουν οι επιστήμονες . Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι βοηθάει να αποβάλλουμε τις βλαβερές τοξίνες από το σώμα,ενυδατώνει και αντιμετωπίζει το αίσθημα δίψας. Ωστόσο τον νερό μας αδυνατίζει παράλληλα!

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, βοηθάει σημαντικά και στην σταθερή απώλεια βάρους, αφού, σύμφωνα με τους ερευνητές, η κατανάλωση 500 ml νερού 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα μπορεί να βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό.

Στην μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Obesity σύμφωνα με το iatropedia.gr, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αν κάποιος πίνει μισό λίτρο νερό (όσο ένα κλασικό πλαστικό μπουκαλάκι) πριν από κάθε κύριο γεύμα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) χάνει περισσότερα κιλά σε σύγκριση με εκείνους που δεν πίνουν νερό πριν τα γεύματά τους.

Για τις ανάγκες της έρευνας, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία εξέτασαν τις περιπτώσεις 84 παχύσαρκων ενηλίκων, τους οποίους χώρισαν τυχαία σε δύο ομάδες. Τα μέλη της πρώτης ομάδας είχαν οδηγία να καταναλώνουν 500 ml νερού 30 λεπτά πριν από το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό τους γεύμα, κάθε μέρα για 12 εβδομάδες (3 μήνες). Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες είχαν οδηγία απλά να φαντάζονται ότι το στομάχι τους ήταν γεμάτο πριν από κάθε κύριο γεύμα.

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν συμβουλές διαχείρισης βάρους ως μέρος του πειράματος, για το πώς να βελτιώσουν τη διατροφή και τα επίπεδα σωματικής τους δραστηριότητας.

Σε σύγκριση με την δεύτερη ομάδα, τα μέλη της πρώτης έχασαν κατά μέσο όρο 1,3 κιλά περισσότερο σε βάρος κατά τη διάρκεια των 12 εβδομάδων. Συγκεκριμένα έχασαν κατά μέσο όρο 4,3 κιλά, ενώ τα μέλη της πρώτης ομάδας έχασαν κατά μέσο όρο μόνο 0,8 κιλά.

Σχόλια