Ειδήσεις

Αιμοδοσία με σύνθημα "χαρίστε ζωή"

Με σύνθημα " το αίμα ΔΕΝ έχει εθνικότητα, κάντε το πολυτιμότερο δώρο: Χαρίστε ζωή " η ομάδα των Minoistas οργανώνει εθελοντική Αιμοδοσία (38η στην σειρά) που πραγματοποιείται το Σάββατο 7 Μαΐου, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια) και ώρες 09:30-13:30.

Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

O Δήμος Ηρακλείου και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΑιματοΚρήτης» στην οποία συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές οι:

Κίνηση ενεργών πολιτών "Minoistas",

Εθελοντές του "Συντονιστικού Κρήτης για τους πρόσφυγες",

Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού Ηρακλείου,

Εθελοντική ομάδα Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι,

Ομάδα εθελοντών πολιτών ΚΕ.Θ.Ε.Α. Αριάδνη,

Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού "ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ".

Όπως αναφέρει ανακοίνωση:

"Σ' αυτήν την κοινή προσπάθεια καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα πιστωθεί αυτή που ήδη έχει και με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη, σε αίμα, δική του ή συγγενή.

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να δώσουν αίμα. Το έμπειρο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία και να κάνουν την ημέρα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας μια πραγματική γιορτή.

Οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες".

Σχόλια