Ειδήσεις

Κλειστά βενζινάδικα την Κυριακή σε όλη την Κρήτη

Τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Κυριακής 8 Μαΐου αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Σε δηλώσεις του στο neakriti.gr, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΠΕΚ κος Ευάγγελος Κώτσος διευκρίνισε ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία, προτείνει στους ιδιοκτήτες πρατηρίων να διατηρήσουν κλειστά τις επιχειρήσεις τους κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα ακολουθηθεί και από τους επαγγελματίες του κλάδου.

Πάντως, την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο νέα συνεδρίαση της ΠΟΠΕΚ όπου θα συζητηθεί η συνέχεια ή όχι των κινητοποιήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ:

Σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) αποφάσισε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις της  ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ την Κυριακή 8 Μαΐου 2016.

Πρέπει η Κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό πολυετή οικονομική επίθεση, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος, κάθε φορά που καταφέρνει να επιβιώνει στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ριπάς νέα απρόβλεπτα πυρά και προβλήματα τύπου «λερναίας ύδρας» που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του και την επιχείρησή του σε λειτουργία.

Την Κυριακή 8 Μαΐου, η Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Π.Ε.Κ θα αποφασίσει για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σχόλια