default-image

Τι έπαθε ο Στράτος, το πιο διάσημο αδέσποτο της πόλης;

Κρήτη
Τι έπαθε ο Στράτος, το πιο διάσημο αδέσποτο της πόλης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πιο διάσημος σκύλος της πόλης του Ηρακλείου χρειάζεται τη βοήθειά μας! Ο λόγος φυσικά για τον περίφημο "Στράτο", το συμπαθέστατο χοντρούλη σκύλο, ο οποίος εδώ και χρόνια ζει... ελεύθερος στους δρόμους της αγοράς του Ηρακλείου.

Όπως γνωστοποίησε η "Ζωόφιλη Δράση", ο 11χρονος Στράτος, ο οποίος μέσα σε λίγες ημέρες έχασε 23 κιλά (!), πάσχει από διαβήτη και ακολουθεί ειδική θεραπεία προκειμένου να αναρρώσει.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Στράτος, ο γεματούλης "μάγκας" του Ηρακλείου, όπως τον αποκαλούν, ζύγιζε μέχρι και πριν λίγο διάστημα 60 κιλά. Όπως μας ενημέρωσε, ωστόσο, η δικηγόρος και γραμματέας της "Ζωόφιλης Δράσης" Καλλιόπη Μαραβελάκη, τις τελευταίες ημέρες - κι ενώ οι περισσότεροι Ηρακλειώτες έλειπαν από την πόλη για να περάσουν το Πάσχα στα χωριά τους - ο Στράτος έφτασε να ζυγίζει μόλις 37 κιλά και 300 γραμμάρια.

Ο αγαπημένος "χοντρούλης" εθεάθη προ ημερών σε κακή κατάσταση, να κάνει εμετούς, να ουρεί και να πίνει συνεχώς νερό. Όπως μας είπε, μάλιστα, η κ. Μαραβελάκη, προχθές ο Στράτος ήταν εντελώς αδύναμος.

Όπως είναι φυσικό, δεν έμεινε αβοήθητος, καθώς υπήρξε τεράστια κινητοποίηση από τους φίλους του, οι οποίοι τον εντόπισαν ξαπλωμένο σε δρομάκι δίπλα στην πλατεία Κορνάρου.

Η επιχείρηση που στήθηκε για τον Στράτο ήταν συγκινητική: Ο "μάγκας" μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στο κτηνιατρείο του κ. Σουρανάκη. Εκεί υποβλήθηκε σε εξονυχιστικές εξετάσεις και τελικά διαπιστώθηκε ότι πάσχει έχει σάκχαρο και γι' αυτό αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο πάγκρεας.

Ο Στράτος ξεκίνησε άμεσα θεραπεία: Το επόμενο χρονικό διάστημα θα επισκέπτεται σε καθημερινή βάση το κτηνιατρείο του κ. Σουρανάκη, όπου θα υποβάλλεται σε μετρήσεις για το σάκχαρο. Φυσικά, ο "χοντρούλης" θα ακολουθεί την κατάλληλη θεραπεία και θα τρέφεται μόνο με ειδικές κονσέρβες.

«Μην τον ταΐζετε!»

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ζωόφιλη Δράση απευθύνει έκκληση προς όλους τους δίποδους φίλους του Στράτου να μην ταΐζουν τον αγαπημένο τους σκύλο, καθώς απαγορεύεται να τρώει οτιδήποτε άλλο πέρα από την ειδική τροφή που του συνέστησε ο κτηνίατρος. Όπως μας λέει η κ. Μαραβελάκη, τα τελευταία 24ωρα ο Στράτος είναι ήδη καλύτερα.

«Ας τον βοηθήσουμε όλοι να γίνει εντελώς καλά, στερώντας του για λίγο διάστημα αυτό που αγαπάει περισσότερο απ' όλα: Το πολύ φαγητό!», μας εξηγεί με χιούμορ η κ. Μαραβελάκη, η οποία ανέλαβε την καθημερινή μετακίνηση του Στράτου από και προς το κτηνιατρείο.

Οι "φύλακες-άγγελοι" του Στράτου

Αξίζει να τονιστεί ότι το προσεχές διάστημα ο Στράτος θα βρίσκεται υπό την προστασία του Κώστα Φανουράκη, ο οποίος εξελίχθηκε σε προσωπικό "φύλακα-άγγελο" του συμπαθούς τετράποδου. Ο κ. Φανουράκης θα φροντίζει σε καθημερινή βάση για τη διατροφή και τη λήψη της φαρμακευτικής αγωγής του.

Εξάλλου, πρέπει να γίνει ειδική μνεία και στον Ζαχαρία Αργυρό, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που - με δάκρυα στα μάτια - ακολούθησε τον Στράτο μέχρι το κτηνιατρείο και ανέλαβε το σύνολο των εξόδων που απαιτείται για τη θεραπεία του...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News