Ειδήσεις

Και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων βρίσκονται από τα ξημερώματα και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Κρήτης το οποίο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και ανταποκρίνεται στα έκτακτα περιστατικά. 

Τη συμμετοχή του στη 48ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης.  

Οι συνθήκες στο χώρο της υγείας, τα εργασιακά και το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό αποτελούν το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας, όπως ανακοίνωσε το Σωματείο, καλώντας όλα τα μέλη του να συμμετέχουν.

«Συνάδελφοι πρέπει να δώσουμε όλοι το "παρών" στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας την Παρασκευή.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν το Σάββατο. Μαΐου στις 10 π.μ. στα δικαστήρια και την Κυριακή ξανά στην πλατεία Ελευθερίας στις 10π.μ το πρωί. Το ΕΚΑΒ στην αυριανή απεργία θα συμμετέχει με  το 50% του προσωπικού του με Ποσοστό Ασφαλείας, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό θα βρίσκεται σε ετοιμότητα. 

Το προσωπικό που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα στο χώρο εργασίας θα ενεργοποιείται  μόνο όταν η Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης (ΠΣΕΑ) το ζητήσει ή έπειτα από Πολύνεκρα Ατυχήματα, Καταστροφές ή  Σεισμούς», όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο. 

Σχόλια