default-image

Κατασχέσεις για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου

Κρήτη
Κατασχέσεις για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ρυθμούς… γεωμετρικής προόδου ετοιμάζονται να δράσουν οι εφορίες της χώρας, σε ότι αφορά τις κατασχέσεις της περιουσίας οφειλετών του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνονται περίπου δύο με τρεις κατασχέσεις ανά ώρα, ήτοι 40 με 50 την ημέρα. Οι υπεύθυνοι πάντως του συγκεκριμένου σχεδίου δεν θα σταματήσουν εκεί, καθώς ετοιμάζουν και δημόσια "μαύρη" λίστα για όσους οφείλουν ποσά άνω των 150 χιλιάδων ευρώ, με σκοπό να υπάρξει πίεση δια της διαπόμπευσης.

Μάλιστα η "μαύρη" λίστα των οφειλετών, θα αναρτηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Προστασία των ανηλίκων

Σε μια προσπάθεια να προστατευθούν οι ανήλικοι οφειλέτες, η σχετική λίστα θα αναφέρει μόνο τα αρχικά του ονόματός τους και των γονιών - κηδεμόνων τους, όπως και την ένδειξη ανήλικοι στις παρατηρήσεις.

Με e-mail τα… "μπιλιετάκια"

Το επόμενο διάστημα, οι υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών και αυτές των ΔΟΥ θα αποστείλουν μαζικά ηλεκτρονικά μηνύματα ακόμα και σε οφειλέτες μικροποσών (π.χ. 600-700 ευρώ) θέλοντας έτσι να ενημερώσουν τον κόσμο που επιθυμεί να προχωρήσει σε εξόφληση, πριν την δημοσίευση του ονόματός του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News