Ειδήσεις

Άστατος ο καιρός και σήμερα στην Κρήτη

Άστατος προβλέπεται ο καιρός και σήμερα με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφό

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, αναμένονται αραιές παροδικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι και απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες κυρίως στα ημιορεινά και ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό Αιγαίο θα είναι ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων και στο υπόλοιπο Αιγαίο και Κρητικό βόρειοι-βορειοδυτικοί τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένιση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 6 έως 25 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 11 έως 25 στην κεντρική από 13 έως 25 και στη νότια από 14 έως 24. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 ενώ στη Κρήτη από 11 έως 23.

Οι άνεμοι στο βορειανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ σταδιακά όμως θα εξασθενίσουν και προς το βράδυ θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Στη περιοχή των Σποράδων οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων 2 έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ. Στον Θερμικό οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ.

Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στις ανατολικότερες περιοχές και τις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ. Στην Κρήτη οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βοριοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ και τοπικά στην ανατολική Κρήτη έως 5 μποφόρ. Προς το βράδυ θα σημειωθεί εξασθένιση και θα επικρατήσουν άνεμοι μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ με εξαίρεση την ανατολική Κρήτη όπου θα είναι βορειοδυτικοί 3 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ αλλά σταδιακά θα εξασθενίσουν και προς το βράδυ θα μετατραπούν σε μεταβλητούς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για παροδικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.

Σχόλια