default-image

Ιεράπετρα: Κατάληψη του δημαρχείου από εργαζόμενους

Κρήτη
Ιεράπετρα: Κατάληψη του δημαρχείου από εργαζόμενους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό κατάληψη τελεί το Δημαρχείο Ιεράπετρας από τις 7:30 το πρωί της Πέμπτης, καθώς το τοπικό Σωματείο των Εργαζομένων συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε πανελλαδικά η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο πλαίσιο των αγώνων που έχει ξεκινήσει κατά του νέου Ασφαλιστικού.

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, μέλη του σωματείου ενημέρωσαν τους υπαλλήλους του Δήμου που συγκεντρώθηκαν μπροστά στο νέο Δημαρχείο, κάτω από την αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" για τις επιπτώσεις των επερχόμενων αλλαγών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Ιεράπετρας κ. Ανδρέας Φραγκούλης ανακοίνωσε πως η ΠΟΕ ΟΤΑ, θα συμμετάσχει και στην 48ωρη απεργία που αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

«Το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, δρομολογεί την κατάργηση του θεσμού της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπή συντάξεων, κύριων και επικουρικών, μεγάλη μείωση του εφάπαξ, και επανϋπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στο Δήμο Ιεράπετρας δεν εργάστηκε κανείς από το πρωί της Πέμπτης με εξαίρεση το προσωπικό ενός απορριμματοφόρου που βγήκε πριν την έναρξη της κατάληψης, για να αδειάσει τους κάδους απορριμμάτων μόνο του εμπορικού κέντρου. Στο παλιό κοινοτικό κατάστημα της Νέας Ανατολής στο Στόμιο, είχαν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί να εργάζονται οι δυο δημοτικοί υπάλληλοι , ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, προκειμένου να συμπληρώσουν τις δηλώσεις ζημιών οι πυρόπληκτοι αγρότες, αλλά με παρέμβαση των μελών του σωματείου εργαζομένων αναγκάστηκαν να σταματήσουν, για να συνεχίσουν μετά τη λήξη της κατάληψης.

«Εκτιμώ ότι η κατάληψη θα λήξει μετά το πρώτο 24ωρο και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου συμπεριλαμβανομένης και της υπηρεσίας καθαριότητας θα λειτουργήσουν κανονικά. Η Υπηρεσία καθαριότητας έτσι κι αλλιώς κάθε Πέμπτη δεν κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλο το Δήμο , παρά μόνο στο εμπορικό κέντρο. Αυτό έγινε κανονικά πριν ξημερώσει και πριν ξεκινήσει στις 7.30 η κατάληψη από το σωματείο των εργαζομένων», μας είπε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Αργύρης Πανταζής

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News