Ειδήσεις

Οργή και αγανάκτηση για το δρόμο Ηράκλειο - Μεσσαρά

Είναι ένα ακόμη έργο που λαμβάνει χαρακτηριστικά κοινά με το Γιοφύρι της Άρτας και σίγουρα πλέον για τους κατοίκους της Μεσσαράς η ολοκλήρωσή του έχει καταστεί ανέκδοτο.

Ο δρόμος Ηράκλειο Μεσαρά και συγκεκριμένα το τμήμα Αγία Βαρβάρα- Απομαρμάς, αν και 8 μόλις χιλιόμετρα, στο άκουσμα ότι μέσα στο Μάιο θα προχωρήσει με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του υπουργείου και του νέου εργολάβου, μάλλον δεν πείθει κανέναν.

Η μία μετά την άλλη η καθυστέρηση και μαζί η απώλεια ένταξης στο ΕΣΠΑ που χάθηκε λόγω των χρονοδιαγραμμάτων, έχει καλλιεργήσει μια εικόνα συσσωρευμένων ανακριβειών που πλέον παρά τις δεσμεύσεις δεν πείθουν τους κατοίκους που μιλούν για ένα έργο ζωής πλην όμως δεν πιστεύουν ότι αυτό θα υλοποιηθεί.

Ξεχασμένοι από την Πολιτεία και τους φορείς δηλώνουν οι κάτοικοι της Μεσσαράς. Στους Αγίους Δέκα οι περισσότεροι δεν έκρυψαν ούτε την οργή τους, μιλώντας ανοιχτά για διαχείριση της Πολιτείας που τους καθιστά πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Αν και το τμήμα Απομαρμά - Καστέλι έχει ολοκληρωθεί, στο συγκεκριμένο τμήμα των 8 χιλιομέτρων εκκρεμούν η κατασκευή του στομίου εξόδου της σήραγγας Αγίας Βαρβάρας, η γέφυρα Πανασσού και κάποιες αποκαταστάσεις κατολισθήσεων, που υποτίθεται ως εργασίες θα ανοίξουν με χρονικό ορίζοντα 18 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης που σύμφωνα με το υπουργείο που έχει την ευθύνη θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Μάιο, δίχως όμως ακόμη να έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια