Ειδήσεις

Λειψυδρία μέχρι να κατασκευαστεί το φράγμα στα Χανιά

Εάν δεν κατασκευαστεί το φράγμα του ταυρωνίτη στα Χανιά δεν πρόκειται να λυθεί το προβλήματα της λειψυδρίας, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ηρακλείου, Μανόλης Συντυχάκης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή, που ζήτησε τη λήψη μέτρων για την οριστική επίλυση του προβλήματος λειψυδρίας στο Νομό Χανίων.

Έχει εκπονηθεί και εγκριθεί για το νομό χανιών σε αναγνωριστικό στάδιο η μελέτη φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών. «θα δούμε» πώς θα χρηματοδοτηθεί μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, απάντησε γενικόλογα ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Β. Αποστόλου.

θα πρέπει να επανακατασκευαστούν οι λιμνοδεξαμενές που αντιμετωπίζουν σοβαρές ζημιές, είπε από το βήμα της βουλής ο Μανόλης Συντυχάκης, για να πάρει ως απάντηση ότι για το έργο αποκατάστασης της λειτουργικότητας της λιμνοδεξαμενής στη Χρυσοσκαλίτισσα ήδη έχει χρηματοδοτηθεί μελέτη προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μελέτη.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε ότι ανάλογες υποσχέσεις έχουν δοθεί και από τους προηγούμενους υπουργούς, αλλά τα έργα δεν κατασκευάστηκαν.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια