default-image

Στα μπλόκα ξανά οι αγρότες για το νέο ασφαλιστικό

Κρήτη
Στα μπλόκα ξανά οι αγρότες για το νέο ασφαλιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε νέα περίοδο κινητοποιήσεων εισέρχονται οι αγρότες. Το χορό σέρνουν τα 69 μπλόκα της χώρας που αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της Κυριακής, τη 48ωρη στη συνέχεια που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και τη διοργάνωση συλλαλητηρίων.

Στην πλατεία Ελευθερίας η συγκέντρωση την Κυριακή το πρωί. Παγκρήτιο συλλαλητήριο τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης, σύμφωνα με τον Μανόλη Καρκαβάτσο από τον αγροτικό σύλλογο Αστερουσίων.  

Στους 14 σύμφωνα με τον ίδιο οι αγροτικοί σύλλογοι της Κρήτης που μετέχουν στο πανελλήνιο συντονιστικό των αγροτών και μιλούν για αγωνιστικό - αγροτικό ξεσηκωμό, ενάντια στα μέτρα που αφανίζουν τον πρωτογενή τομέα.

Σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν, εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτηση τους για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση μεθοδεύει την αιφνιδιαστική συζήτηση στη Βουλή του ασφαλιστικού, το οποίο έχει χαρακτηριστεί «ταφόπλακα» για τον αγροτικό κόσμο.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών προανήγγειλαν κινητοποιήσεις καλώντας τους αγρότες να κατακλύσουν με τρακτέρ και φορτηγά τις πρωτεύουσες των 4 νομών της Κρήτης μόλις πληροφορηθούν την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Η κινητοποίηση αυτή προβλέπεται 24ώρη ενώ οι αγρότες θα συμμετέχουν και στην Παγκρήτια κινητοποίηση που προβλέπεται να γίνει την αμέσως επόμενη μέρα με τη συμμετοχή τόσο αγροτών όσο των εργαζομένων και των συνταξιούχων στο πλαίσιο ευρύτερων κινητοποιήσεων.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη - Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News