Ειδήσεις

Ο ξυπόλητος Κρητικός Μαραθωνοδρόμος (video)

Άνθρωποι που τρέχουν με τα "πόδια" της ψυχής τους, γεμάτοι κουράγιο και δύναμη για να φτάσουν στον... Τερματισμό.

Πρωταγωνιστής σε ντοκιμαντέρ με τίτλο "Τερματισμός" το οποίο αφορά τις προσωπικές ιστορίες δρομέων, είναι ο Ιδομενέας, ένας εύρωστος Κρητικός που τρέχει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο ξυπόλητος, φορώντας αρχαιοελληνική πανοπλία.

Μετά την επιτυχία που σημείωσε στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης όπως αναφέρει το sportsfeed.gr, η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τo MDA Hellas, το σωματείο φροντίδας ατόμων με νευρομυικές παθήσεις και θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την προετοιμασία της δρομικής ομάδας του MDA που θα αγωνιστεί στις διαδρομές του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με ειδικά προσαρμοσμένα αμαξίδια. Την προβολή πλαισιώνουν μουσικά οι Λαγοί, ομάδα κρουστών για αγώνες δρόμου, βουνού και περιπέτειας, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί και στο σάουντρακ της ταινίας.

Το ντοκιμαντέρ «Ο Τερματισμός» είναι ένας οδηγός για σούπερ ήρωες της διπλανής πόρτας, ο οποίος παρακολουθεί τις ζωές τριών «αειθαλών εφήβων» που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει με κάθε χιλιόμετρο!

Εκτός του Ιδομενέα, ο Αντώνης είναι ένας βοσκός του παλιού καιρού, που ανακάλυψε το ταλέντο του στο τρέξιμο όταν προσπέρασε κατά λάθος ένα λύκο που του είχε κλέψει ένα πρόβατο. Ο Στέλιος είναι ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στην Ελλάδα, που μοιάζει να τρέχει πρόσω ολοταχώς προς την… αθανασία.

Κάθε φορά που περνούν τη γραμμή του τερματισμού, έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στον καθημερινό ήρωα που κρύβουν μέσα τους!

Σχόλια